Trener Budućnosti: Zvezda među pet najboljih u Evropi

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 23:08

Reakcije dvojice trenera nakon ubedljivog slavlja crveno-belih na startu polufinalne serije ABA lige

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović zadovoljan je ubedljivom pobedom svoje ekipe na startu polufinalne serije protiv Budućnosti (93:55), iako je svestan da je protivnik bio daleko ispod svog objektivnog nivoa na ovoj utakmici.

Crveno-beli su fantastično otvorili utakmicu, a onda dodavali gas do konačnih +38. Iskusni strateg je ravnomerno podelio minutažu, pa je na kraju najefikasniji bio Filip Petrušev sa 17 postignutih poena.

Izabrane vesti

Zvezdi je očigledno prijala pauza, pa je akumulirala snagu i upotrebila je na večerašnjem meču.

"Mislim da je utakmice bio u našoj izvanrednoj energiji i dobroj odbrani. Postizali smo lagane koševe, mogli smo da trčimo, stekli smo prednost koju smo uspeli da održimo i pobedimo prvi meč protiv ekipe koja nije pokazala svoje pravo lice. Znamo da je Budućnost snažna i kvalitetna ekipa, znamo da nam je potrebna još jedna pobeda i da će biti teško", rekao je Ivanović.

Sledi pauza od čak devet dana, pošto će drugi meč biti odigran 23. maja u Morači.

"Sve ima svoje dobre i loše strane. Kad se napravi pauza posle jednog intenzivnog perioda, kada smo svaki drugi dan utakmicu, onda postoji mogućnost da se izgubi taj ritam. Međutim, uspeli smo da ga sačuvamo, ali sada imamo još jednu malo dužu pauzu. Nadam se da ćemo uspeti da održimo ritam. U svakom slučaju, kada imaš pauzu, onda je dobro da bi igrači mogli da se oporave i da možemo u miru da spremamo utakmicu", doao je Ivanović.

Strateg Podgoričana Petar Mijović nije uspeo da pronađe pravi recept za Zvezdu ove večeri.

"U sudaru dva tima sa ovakvim odnosom kvaliteta, nemate šta da tražite ako niste maksimalno fokusirani i koncentrisani svih 40 minuta. Mi ne da nismo bili 40 minuta na potrebnom nivou, nego smo bili u meču samo u uvodnih četiri-pet minuta", rekao je Mijović.

Šef sturke Budućnosti potom obrazložio koliko ceni sastav Duška Ivanovića.

"Otvorili smo teren Zvezdi, a znali smo da je to njena prednost. Dozvolili smo Kampacu da razdvoji našu tranzicionu odbranu, razigrali Petruševa, koji je uhvatio dobar ritam... Bili smo izuzetno meki, a na to se nadovezalo i odsustvo koncentracije. Sve to je bilo dovoljno za ovo što smo prikazali, a to je bilo vrlo, vrlo malo. Procenti šuta i za dva i za tri poena su nam bili poražavajući, došli su i kao pad samopouzdanja. Mnogo stvari mora bolje, i to bazičnih - od odbrane jedan na jedan, tranzicione, zagrađivanja koša... To su stvari iz kojih je Zvezda rešavala sve svoje probleme. Ostavili smo veliki broj otvorenih šuteva rivalu koji je to znalački iskoristio. Ovo je ekipa koja je i sa igračke i sa trenerske strane, po meni, jedna od pet najboljih u Evropi", zaključio je mladi stručnjak.


tagovi

Petar MijovićDuško Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara