Josip Sesar (©Star Sport)
Josip Sesar (©Star Sport)

Trener Cibone: Večiti su drugi svet za sve, Partizan Mozzart Bet je tim za Fajnal for

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.01.23. | 21:35

“Za Željka Obradovića ne treba trošiti reči, to je najbolji evropski trener svih vremena. Duško Ivanović je vrhunski evropski stručnjak, možemo biti srećni što su oni tu. Mi možemo da budemo srećni što su tu, da probamo da iskoristimo njihovo prisustvo i naučimo nešto“

Pobednički niz Partizan Mozzart Beta se nastavlja, na svim meridijanima i u okršajima sa Cibonom. Nije bilo ni realno očekivati drugačiji ishod, a gost iz Zagreba je samo na momente bio konkurentan crno-belima.

Shvata i trener Cibone Josip Sesar da je njegova ekipa kvalitetom daleko od crno-belih. Ipak, kaže da je bio zadovoljan nekim stvarima koje je video...

Izabrane vesti

“Iskoristio bih priliku, iako kasnim za jedan dan, da čestitam Božić i svako dobro. Što se utakmice tiče, sve je bilo jasno u samom početku. Partizan je ozbiljan favorit, to je ekipa koja igra najbolju timsku košarku u ligi, koja igra dobro u Evroligi, uz nekoliko nesrećnih poraza. To je tim za Fajnal for, mada ne bih svojom izjavom da im stavljam pritisak na leđa“, rekao je Sesar i dodao:

“Naša ideja je bila, da posle nekoliko dobrih partija i treninga odreagujemo najbolje što možemo. Nije to čak ni loše izgledalo na momente. Nikada neću, niti mogu da budem zadovoljan porazom, ali razlika u kvalitetu u odnosu na Partizan je zaista veliki. Svaka čast Partizanu, mi se okrećemo ekipama koje su naš nivo, sa željom da se što pre rešimo stresa oko opstanka“.

Region je podeljen u debati o kvalitetu beogradskih velikana, odnosno koliko “štrče“ u odnosu na ostale klubove Jadranske lige.

“Zvezda i Partizan su drugi svet za sve. Oni imaju svojih problema, evo sledeće nedelje igraju dve utakmice u Evroligi i kada dođe vikend ne mogu da igraju istim intenzitetom. Razlika je ogromna, od samih igrača do trenera koji su tu. Za Željka Obradovića ne treba trošiti reči, to je najbolji evropski trener svih vremena. Duško Ivanović je vrhunski evropski stručnjak, možemo biti srećni što su oni tu. Mi možemo da budemo srećni što su tu, da probamo da iskoristimo njihovo prisustvo i naučimo nešto“.

Na pitanje da li bi ovakvi večiti rivali mogli da pomognu da region opstane u evroligaškim okvirima, Sesar je uzvratio:

“To nisu stvari koje mogu da komentarišem. Po meni, samo da je što više kvalitetnih utakmica, protivnika, trenera, igrača... Veći je izazov. Tako gledam na sve to. Nije lako doći u Beograd i igrati protiv večitih, takvih ekipa i budžeta, ali spremiš se, pronađeš neke stvari kojima probaš da iznenadiš i trudiš se da podigneš igru na viši nivo. Iz tog ugla mogu da budem zadovoljan nekim stvarima koje smo pokazali večeras“.


tagovi

Josip SesarPartizan Mozzart BetKK PartizanCibonaABA ligaJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara