(AFP)
(AFP)

Trener koji navlači bedu na timove u NBA

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 14:20

Stefan Silas je sinonim za neuspeh

Nije mu lako, verovatno nije samo do njega, ali svaki put kad uđe u dvoranu se i Stefan Silas zamisli ili makar poželi da je drugačije. A nije. Aktuelni pomoćni trener Detroita ima sigurno karakteristike zbog kojih je dve decenije prisutan u NBA ligi, samo što nikako da razbije maler i krene napred. Može biti da je razlog taj što je upravo i sam – malerozan.

Kako drugačije objasniti činjenicu da je sa tri različita tima tokom karijere nanizao minimum 20 poraza. Povod da ga Amerikanci opet „promovišu“ jeste istorijski debakl Detroita, čak 27 spojenih poraza, negativni rekord takmičenja, jer se nikad ranije nije desilo da neki tim toliko puta uzastopno trpi neuspeh. Pistonski su pobedili samo dve utakmice od početka sezone, izgubili su 28 puta , od čega 27 vezano, što za Silasa nije ništa novo.

Izabrane vesti

Kvota da Detroit dobija utakmicu protiv Bostona – 20,00

Još 2012. dok je u istoj ulozi (pomoćni trener) radio u Šarlot Bobketsima, njegov tadašnji tim je spojio 23 neuspeha. A onda 2021. sa klupe Hjustona svedočio kako Rokitsi gube 20 uzastopnih utakmica. U prvom slučaju je učinak ekipe za vreme njegovog boravka bio sedam pobeda i 59 poraza, u drugom 17-55, a sad 2-28.

Pre Šarlota, Silas je radio u Golden Stejtu, posle toga u Dalasu, dok je jedini samostalni trenerski angažman imao u Hjustonu. Beše to od 2020. do 2023, kad ekipa iz Teksasa nijednom nije stigla do plej-ofa. A i kako bi, kad je trpela 55, 62 i 60 poraza u tri sezone. Na 236 utakmica kao glavni trener Hjusotna Stefan Silas ima 59 slavlja i čak 117 poraza. Magnet za neuspeh.

NOVOGODIŠNJI DŽEKPOT U MOZZARTU: Na svakih 15 minuta 30.000 dinara na klađenju uživo. Kladi se uživo!





tagovi

DetroitDetroit PistonsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara