Srđan Subotić (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)
Srđan Subotić (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)

Trener Splita: Koji sportista ide u borbu sa namerom da izgubi? I desetkovana Zvezda bila previše za nas

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.09.21. | 22:51

"Nismo mogli da odgovorimo na njihovu agresivnost, na čvrstinu koja je viđena već krajem prve četvrtine. Već tada smo izgubili ritam i posle smo teško mogli da se vratimo. Sve kasnije bilo je čisto preživljavanje", kaže Srđan Subotić

Videli su košarkaši Splita gde su u odnosu na desetkovanog evroligaša, ali i koliko je zaista daleko pozicija koja vodi do novog opstanka u elitnom regionalnom košarkaškom društvu.

Split je dobio ozbiljnu lekciju od branioca titule, u meču koji je bio rešen praktično već posle 15 minuta aktivne igre.

Izabrane vesti

“Nema mnogo šta da se kaže. Nismo mogli da odgovorimo na njihovu agresivnost, na čvrstinu koja je viđena već krajem prve četvrtine. Već tada smo izgubili ritam i posle smo teško mogli da se vratimo. Sve kasnije bilo je čisto preživljavanje“, izjavio je Srđan Subotić.

I mladi strateg Splićana tvrdi da je ABA liga nikad jača. 

“Liga je izuzetno jaka, došlo je nekoliko vrhunskih pojačanja za takmičenje. Dobro je to za sve i kvalitet takmičenje. Mi ćemo se ponovo boriti u donjem domu i trudićemo se da budemo korak ispred kako bismo izbegli samu borbu za opstanak i plej-aut“.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Posle Crvene zvezde, Split u narednim utakmicama čekaju utakmice protiv još dva kandidata za titulu - Partizana i Budućnosti.

“Imamo težak raspored u ABA ligi i hrvatskom prvenstvu, kasnili smo sa sastavljanjem ekipe, još se upoznajemo. Imamo i spoljni faktor koji nam remeti tim, najvažnije će biti da mentalno izdržimo. Nije lako podneti ovakve poraze“.

Kolege prisutne na konferenciji zanimalo je koliko je Subotić bio siguran da može da pruži jak otpor Zvezdi pošto je u izjavi pred utakmicu poručio da "ekipa ne dolazi s belom zastavom"

“Koji sportista ide u bitku sa izjavom da ide da izgubi. Prošle godine Zvezda je bila još i bolja, bili smo i mi, ali smo se držali na jednu loptu. Sada nismo mogli da se držimo“.

Za kraj, još malo o Crvenoj zvezdi... 

“I bez pola ekipe imali su dovoljnu širinu za nas, presudila je agresivnost na koji mi nismo mogli da odgovorimo. Želim Zvezdi sreću u Evroligi i nadam se da mogu da imaju dobru sezonu“.



tagovi

KK SplitSrđan Subotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara