Vladimir Đokić i Branislav Ratkovica (MN press)
Vladimir Đokić i Branislav Ratkovica (MN press)

Trenerska rokada u Metalcu: Đokić otišao, Ratkovica došao

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 15:40

"Legendarnom treneru kluba dugujemo veliku zahvalnost za sjajan rad i doprinos u razvoju valjevske košarke. Verujemo da će mladi stručnjak umeti da napravi korak ka boljitku"

Metalac je izborio opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije, ali to nije bilo dovoljno da uprava valjevskog kluba nastavi saradnju sa Vladimirom Đokićem. Dve strane su se razišle, dok je za novog trenera imenovan doskorašnji šef stručnog štaba OKK Beograd Branislav Ratkovica.

Izabrane vesti

"Klub želi da obavesti javnost i navijače da je saradnja sa dosadašnjim trenerom Vladom Đokićem sporazumno raskinuta. Legendarnom treneru našeg kluba dugujemo veliku zahvalnost za sjajan rad i doprinos u razvoju košarke u Valjevu, a posebno ove sezone kad je ugradio sebe u rezultate Metalca, zahvaljujući kojima smo ostvarili ciljeve. Rukovodstvo je ekspresno reagovalo i za novog šefa struke postavilo Branislava Ratkovicu. Verujemo da će mladi stručnjak umeti da napravi korak ka boljitku i uspehu Metalca", navodi se u saopštenju valjevskog kolektiva u kojem je Đokić stekao igračku afirmaciju (1990-1993).

U klubu iz rodnog grada proveo i poslednje dve igračke sezone (2006-2008), da bi se u Metalac vratio 2014. godine. U debitantskoj sezoni je osvojio šesto mesto u ABA ligi, dok su godinu dana kasnije Valjevci izborili opstanak u regionalnom takmičenju, ali je posle poraza od FMP na startu Superlige KLS, uprava odlučila da smeni trenera. Đokić je drugi put imenovan za šefa stručnog štaba Metalca 2019. godine, a u momentu prekida KLS zbog korona virusa, u martu 2020. godine, ekipa je bila na osmom mestu posle 26 kola. Ove sezone Metalac je zauzeo 12. mesto.

Na drugoj strani, Ratkovica je trenersku karijeru počeo u jesen 2019. godine kao asistent u Megi, da bi posle jedne sezone preuzeo OKK Beograd s kojim je ove godine osvojio deseto mesto u KLS.


tagovi

Košarkaška liga SrbijeVladimir ĐokićBranislav Ratkovica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara