Aleksandar Đorđević (©MN Press)
Aleksandar Đorđević (©MN Press)

Tri meč lopte za krunu koja se čeka u Bolonji dve decenije

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.06.21. | 12:19

Virtus vodi sa 3:0 u finalnoj seriji plej-ofa šampionata Italije i nedostaje mu još jedan trijumf. Tim Aleksandra Đorđevića, Miloša Teodosića i Stefana Marković blizu krune

Sve je spremno za slavlje u Bolonji. Šampanjac se hladi u gradu košarke. Virtus je na pragu titule šampiona Italije posle posta od dve decenije. Velikan s Apenina je dva puta bio prvak Evrope, 15 puta šampion Italije. Zlatno vreme kluba bilo je u poslednjoj deceniji prošlog veka kada je crni dres ovog kluba nosio Predrag Danilović.

Usledile su sušne dve decenije, finansijski problemi, kriza, a sada je Virtus opet na putu ka trofejima. Ni ove sezone tim koji s klupe predvodi nekadašnji selektor Srbije Aleksandar Đorđević nije uspeo preko Evrokupa da se domogne Evrolige, stao je u polufinalu. Uteha je kruna u domaćem prvenstvu koja je nadohvat ruke velikanu iz Bolonje za koji igraju srpski plejmejkeri Miloš Teodosić i Stefan Marković.

Izabrane vesti

Virtus vodi sa 3:0 u finalnoj seriji plej-ofa protiv trećeplasirane ekipe Evrope, Milana, i za tron mu treba još jedan trijumf. Prvu meč loptu četa nekadašnjeg selektora Srbije ima danas (19.00) na svom parketu. Manekeni iz grada mode su bili odlični na zavšnom turniru Lige šampiona. Malo je falilo da sruše Barselonu u polufinalu. Osvojeno je treće mesto posle pobede nad CSKA Moskvom (83:73). U finalu seriju plej-ofa tim iz Milana je ušao kao favorit, ali posle dva poraza na svom terenu od Virtusa usledilo je i poraz u sredu od čak 18 poena razlike. Samo čudo može Milano do odvede do preokreta. Tim Etorea Mesina, za koji nekoliko godina igra Vladimir Micov, siguran je u Evroligi jer ima A licencu najjačeg evropskog takmičenja, pa nema taj imperativ da mu visi plasman u elitu.

19.00: (1,80) Virtus (14,5) Milano (2,15)

U prva dva meča u Milanu čovek odluke bio je Miloš Teodosić. U trećem meču iskusni srpski plej nije bio tako raspoložen, ubacio je za njega skromnih 12 poena. U prvom planu bio je Amerikanac Kajl Vims.

Ove sezone ovi timovi su odigrali šest utakmica. Pre finalne serije bolji je bio Milano koji je slavio dva puta u ligaškom delu prvenstva i jednom u Superkupu Italije. Ipak, Virtus je sada u naletu, dobio je tri vezana duela u finalnoj seriji i ima šansu da demolira tim iz Milana.

Kladionica Mozzart spremila je u ponudi granice na broj poena na šest košarkaša. Kvota da će Miloš Teodosić da postigne više od 16.5 poena je 18,5. Na španskog pleja iz redove Milana Serhija Rodrigeza granica na broj poena je 10,5.

KOMPLETNE KVOTE NA IGRU BROJ POENA IGRAČA

ITALIJA - FINALE PLEJ-OFA (ČETVRTA UTAKMICA)

Petak

19.00: (1,80) Virtus (14,5) Milano (2,15) /u seriji: 3:0/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Virtus BolonjaMilanoMiloš TeodosićStefan MarkovićAleksandar ĐorđevićVladimir MicovEtore Mesina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara