©Nikic Foto
©Nikic Foto

Trijumfalan početak Obradovićevog Partizana: Avramović, Smailagić i Ledej srušili Zlatibor

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.08.21. | 21:38

Pojačanja se već ističu, Kevin Panter i Dalas Mur bez minuta

"Početak jednog novog poglavlja, u bogatoj sportskoj istoriji našeg Partizana", reči su predsednika crno-belih Ostoje Mijailovića, posle prvog trijumfa ekipe pod vođstvom povratnika Željka Obradovića. Partizan je bez većih problema položio prvi test na pripremama, rutinski je savladao ekipu Zlatibora - 88:67 (29:13, 14:23, 23:15, 22:17).

Poslednjeg dana pripremama na Zlatiboru, na crtu je Obradovićevim pulenima izašla istoimena ekipa. Prvi test za crno-bele od povratka najtrofejnijeg evropskog stručnjaka na klupu voljenog kluba. Protekao je kao što se i očekivalo - Partizan je bez po muke došao do trijumfa. Istakli su se reprezentativac Srbije Aleksa Avramović sa 19 poena i novajlija iz Olimpije Milano Zek Ledej sa pola koša manje. NBA pojačanje - Alen Smailagić, susret je okončao sa 16 poena. U timu nije bilo Kevina Pantera, kao i Dalasa Mura koji se nedavno priključio pripremama. Minute su upisali i Balša Koprivica (bez poena), kao i talentovani Jam Madar, koji je susret okončao sa dva poena. Letonski reprezentativac Rodions Kuruc dodao je sedam poena, uz šest skokova.

Izabrane vesti

Silovito su krenuli crno-beli, vidno motivisani da se prikažu pred devetostrukim osvajačem Evrolige. Postigli su 29 poena u uvodnih 10 minuta, pritom rivala ostavili na samo 13. Usledilo je blago opuštanje, brojne promene su uticale na pad u igri Partizana, koji je domaćin iskoristio da zaostatak pred odlazak na odmor svede na sedam poena. Stvari su došle na svoje već u trećoj deonici, Partizan je vratio dvocifrenu prednost i sa viškom od 15 poena ušao u poslednji kvartal. Rutinski je priveo posao kraju i na najbolji način otpočeo novu eru.

Ekipa se već u subotu vraća u Beograd, a potom putuje na turnir u Opatiji, gde će od 1. do 3. septembra igrati protiv Cibone, Cedevita Olimpije i italijanskog Pezara.

PARTIZAN: Kuruks 9 (6sk), Glas 3, Ledej 18 (7sk), Zagorac 7, Avramović 19 (5as), Koprivica, Stepanović 3, Smailagić 16, Miletić, Jovanović, Trifunović 9 (6sk), Madar 2




tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićAleksa AvramovićZek LedejKevin PanterRodions KurucAlen SmailagićBalša Koprivica

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara