Trinkijeri najbolji trener Evrokupa, Partizan najneugodniji rival, Teodosić MVP

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.12.19. | 17:39

Crno-beli i treći kandidati za finale

Odličan je nastup imao Partizan u dosadašnjem delu Evrokupa. Toliko je bio dobar, ubedljiv, da je oduševio i generalne menadžere ostalih klubova koji su učestvovali u prvoj, najmasovnijoj fazi takmičenja.

U skladu sa tradicijom koja postoji u Evroligi, glasali su ovog puta i generalni menadžeri učesnika Evrokupa i birali najbolje u 2019. godini.

Izabrane vesti

Ono što je najzanimljivije za navijače Partizana, crno-beli su visoko kotirani u gotovo svim kategorijama. A, po dva kriterijuma su i na prvom mestu. Najpre, srpski klub ima najboljeg trenera Evrokupa! Andrea Trinkijeri je dobio 25 odsto glasova od svih učesnika ankete. Italijanski stručnjak je dobio još jednu potvrdu i to sa najvišeg nivoa, da radi sjajan posao u Beogradu.

Zanimljivo je da je Trinkijeri pobedio legendu Partizana i srpske košarke, Aleksandra Đorđevića, koji sada radi u Italiji. Trener Virtusa je dobio 20,8 odsto glasova, dok je iza njih dvojice ostao Luis Kazimiro iz Unikahe (12,5 odsto).

Veliko priznanje dobio je i Partizan, a ne samo njegov trener. Generalni direktori klubova su izabrali crno-bele kao najneugodnijeg rivala na terenu! Nije više Parni valjak neprijatan samo kod kuće, pred armijom svoj navijača, nego je sve tvrđi orah i u gostima. Čak 45,8 odsto menadžera je u ovoj kategoriji glasalo za Partizan! Skoro polovina anketiranih!

A, vrlo visoko je srpski tim i kada se glasalo o tome koje će ekipe igrati u finalu Evrokupa. Tu je Partizan treći favorit. Crno-beli su dobili 14,6 odsto glasova. Ispred njih su Virtus, kao izraziti favorit sa 41,7 odsto glasova, a na drugom mestu je Unikaha sa 25 odsto. Na četvrtom mestu je Uniks, koji ima takođe 14,6 odsto kao Partizan.

Priznanje je dobio i Miloš Teodosić, prva zvezda Virtusa. Srpski plejmejker je sa 33,3 odsto glasova izabran za MVP dosadašnjeg dela Evrokupa, ispred Erika Mekoluma iz Uniksa, koji je dobio 29,2 odsto glasova. Takođe, Teodosić je pobednik u kategoriji „najspektakularniji igrač“ sa 41,7 odsto glasova, a sve rezultate ove ankete možete pogledati na sajtu Evrokupa.

Foto: eurocupbasketball.com

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara