Trinkijeri (©Star Sport)
Trinkijeri (©Star Sport)

Trinkijeri napustio Partizan

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.07.20. | 17:47

Italijan otišao iz Humske

Andrea Trinkijeri više nije trener Partizana, saopštili su crno-beli. Iz Humske su poželeli sreću italijanskom stručnjaku u nastavku karijere. Italijan je imao ugovor na još godinu dana, ali je sa crnob-belima postigao dogovor o prekidu saradnje.

Trinkijeri je u Partizan stigao u novembru 2018. godine, a crno-beli su pod njegovim vođstvom osvojili dva Kupa Radivoja Koraća i ABA Superkup. Temperamentni strateg je na klupu Parnog valjka seo nakon ostavke Nenada Čanka, uspeo da podigne crno-bele na noge i već u prvoj sezoni osvoji nacionalni kup. U nedavno prekinutoj sezoni Trinkijeri i Partizan su imali visoke ambicije i nisu skrivali želju da obezbede plasman u Evroligu, ali je sve to stopirala pandemija virusa korona.

Izabrane vesti

Partizan je u trenutku prekida sezone bio lider ABA lige i obezbeđenu prednost domaćeg terena do samog kraja takmičenja u Evrokupu, a prethodno su osvojili ABA Superkup i Kup Radivoja Koraća.

 Mijailović i Trinkijeri na promociji (©Star Sport) Mijailović i Trinkijeri na promociji (©Star Sport)


MIJAILOVIĆ: SLEDEĆE NEDELJE PROMOCIJA NOVOG TRENERA

Sada već bivšem treneru zvanično se zahvalio i predsednik kluba Ostoja Mijailović, koji je najavio da će klub naredne nedelje organizovati konferenciju za medije na kojem će biti predstavljen novi trener. Kao najozbiljniji kandidat za naslednika italijanskog strunjaka pominjao se njegov dosadašnji pomoćnik Vlado Šćepanović.

Trinkijeri je trenersku karijeru započeo kao pomoćnik u Olimpiji Milano, a samostalno je počeo da radi u Tribildiju. Nakon toga je radio u Juvekazerti i Veroliju, a ogroman uspon je napravio radeći četiri sezone u Kantuu, gde dva puta uzastopno biran za trenera godine. Godinu dana bio je trener grčke reprezentacije, posle čega je radio u Unisku, a onda više nego uspešno u Bambergu, sa kojim je tri puta bio šampion Nemačke. Kada je došao u Humsku stavio je paraf na trogodišnji ugovor, ali je on ipak završen pre vremena.

Italijan sasvim izvesno ima ambicije da naredne sezone vodi neki klub u Evroligi. Kao najozbiljnija opcija pominjao se minhenski Bajern, a bio je povezivan i sa Fenerbahčeom posle odlaska Željka Obradovića.




tagovi

Andrea TrinkijeriOstoja Mijailović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara