Trinkijeri o Kobiju: Pričao je sa mnom na perfektnom italijanskom, neće nikada biti nikoga takvog

Vreme čitanja: 4min | uto. 28.01.20. | 20:52

„Reding nije aut do kraja sezone, čekamo analize“, dodao je strateg Partizana pred Darušafaku

Nije imao Partizan prethodne sedmice ni sreće, a ni umeća da u Turskoj dođe do vredne pobede protiv Darušafake, čime je zakomplikovao situaciju u svojoj grupi Evrokupa pred nastavak takmičenja. Ipak, pobeda protiv turskog tima bi crno-belima omogućila mnogo mirniji nastavak puta ka četvrtfinalu.

Međutim, poslednjih nekoliko dana uglavnom se priča o tragičnoj smrti legendarnog Kobija Brajanta. Retko ko je ostao imun na vesti o pogibiji jedne od najvećih legendi sporta pod obručima, a izuzetak nije ni Andrea Trinkijeri.
„Mislio sam da me neće tako udariti, mislio sam da je takva legenda besmtrna, ali nije. Malo sam stao, gledao, čitao, defakto se sportski svet zaustavio. Razmišljaš i pitaš se, svi mi radimo u košarci. Ona nije toliko važna. Mi ne spašavamo život nikome, nismo doktori, vatrogasci, policajci, medicinske sestre… Oni su heroji. Ali uopšte ne želim da stavim stvari na isti nivo. Na neki način, Kobi je bio heroj, ne kao oni koji spašavaju život, ali opet se ceo svet zaustavio. Sport daje najveću stvar – emociju. I zbog toga je i mene to udarilo“, rekao je Trinkijeri.

Izabrane vesti

Prisetio se i njegovog susreta sa američkim košarkašem, dok je ovaj još bio mlad.
„Te 1998. godine ja sam bio pomoćni trener juniora Milana i Kobi je bio u klubu tada. Potom nas je pozvao na juniorski turnir u Las Vegas, bio sam u Santa Monici sa njim. Toga se sećam, bio je mlad, ali samo je o košarci pričao. Voleo je da sve zna, pričao je sa mnom na perfektnom italijanskom i kaže se da talenat bez upornosti nije ništa. On je to digao na nivo koji niko do sada nije. Koliko se on trudio, želeo da bude najbolji, neće takav biti niko nikada“.

Govoreći o meču sa Darušafakom, trener Beograđana, Andrea Trinkijeriji se nada da će se njegov tim bacati za svaku loptu sutra u rasprodatom „Pioniru“.
„Ja se nadam da smo naučili lekciju, jer smo u Istanbulu imali loš dan u napadu. To nas je koštalo pobede. Ekipa se borila, nije se pametno borila, ali je dala sve što je imala kod sebe tog dana. Na kraju smo uspeli loš dan da preživimo sa porazom, ali sutra moramo baš da okrenemo sve za 180 stepeni. Moramo da budemo brži, pametniji, da igramo sa neviđenom energijom. Oni su igrali mnogo tvrdo, čak tvrđe i od nas, što me baš žulja. Tretiram ovo kao plej-of seriju, a između je bila samo utakmica sa Zadrom, ali jedna drugačija rotacija i promena u sedam dana mogu da budu važni. Želim da ekipa bude izuzetno tvrda, da igra sa velikom energijom, da se bacamo na svaku loptu i budemo fokusirani. To neće biti lako, ali moja najveća želja je da igramo sa hladnom glavom“, počeo je Italijan.

Iskusni stručnjak ističe da Reding neće igrati, ali da je još uvek neizvesno da li će to biti do kraja sezone. Tačnije, postoji ozbiljna šansa da pojačanje crno-belih ipak zaigra u nastavku.
Reding je aut, drugi su tu. Reding nije aut do kraja sezone. Ne znam još tačno, jer moramo da čekamo neke analize, a onda ću moći da kažem više. Sve je to još uvek nepotvrđeno. Uroš je zavredio mesto u timu“.

Ističe Trinkijeri da će sutra dosta toga zavisiti od samopouzdanja.
Igrao sam ovakvih utakmica već. Energija, koncentracija i hladna glava će biti potrebni. Ja znam kako se ove utakmice moraju igrati, a biće važan jedan faktor. Pionir je ovom klubu kroz godine toliko „glava“ protivnika, pa hajde da to vidimo još jednom sutra“.

Tvrda utakmica sigurno će doneti i nešto veći broj faula. Trinkijeri ističe da će njegov sastav morati da bude pametniji.
„Ne mogu ništa da kažem o kriterijumu suđenja, jer ne znam kako će da bude. Oni su izvrsnu utakmicu u odbrani odigrali prošle nedelje, na limit faula bezbroj puta. Ali tako se desilo, sada moramo da budemo pametniji i brži od toga, ako želimo da dobijemo. To je jasno“.

Prvotimac Partizana, Nemanja Gordić, istakao je da se nada boljoj utakmici nego u Turskoj.
Očekivanja su pre svega da odigramo bolje nego u Istanbulu. Dobra stvar je što smo izgubili sa samo dva poena razlike i što imamo prilku da nadoknadimo i pobedimo sa većom razlikom nego što su oni nas“.

Kaže bek crno-belih da je Darušafaka izuzetno kvalitetan rival.
Svaki meč je od izuzetne važnosti. Možda je i dobro što odmah posle poraza igramo ponovo sa njima, tako da imamo motiv da se revanširamo, ali biće to jako teška utakmica. Darušafaka je odlična ekipa i fizički su jako dobri, igraju odličnu odbranu, tako da ćemo morati u napadu da budemo dosta bolji“.

Svoje viđenje sutrašnjeg meča ukratko je dao i Vil Mozli, koji tvrdi da će sve biti na fokusu. Publika će, naravno, umnogome biti od pomoći.
„Pre svega očekujem pobedu sutra. Nadam se da ćemo saigrači i ja izaći i odigrati čvrsto, a tako se pridržavati plana koji imamo. To deluje lako, ali imamo na mnogo toga da se fokusiramo, imaćemo ispunjenu dvoranu što će nam sigurno dosta pomoći. Znamo šta možemo, tako da ako odigramo kako treba, mislim da neće biti problema“.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara