(©MN press)
(©MN press)

Trinkijeri potražuje od Partizana oko 700.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.03.21. | 11:06

Italijanski stručnjak tužio crno-bele jer su navodno kasnili sa poreskom uplatom u Italiji

Andrea Trinkijeri podneo je tužbu Košarkaškom arbitražnom tribunalu (BAT) protiv Partizana zbog dela neisplaćenih obaveza iz prethodne sezone, a ujedno potražuje i primanja predviđena ugovorom za aktuelnu sezonu. Zašto se italijanski stručnjak koji od jula prošle godine nije trener crno-belih odlučio na ovakav potez?

Kako piše Sportski žurnal, u ugovoru koji je potpisao sa Partizanom, navodno se klub obavezao da porez (na ime ugovora) plati u Italiji, zemlji čiji je Trinkijeri državljanin i gde je dužan da izmiruje poreske obaveze. Takođe, beogradski sportski list navodi da je u ugovoru navedena klauzula da ako crno-beli to ne urade u predviđenom roku, biće aktivirana potraživanja iz treće godine ugovora.

Izabrane vesti

Pošto se to nije desilo, agencija Vaserman koja zastupa Trinkijerija, podnela je tužbu BAT.

Utorak, 3.00: (2,60) Čikago (13,0) Denver (1,60)

Na koji način je Partizan, kao srpski klub, samim tim i srpsko pravno lice, koji je izmirio poreske obaveze prema ugovoru sa Trinkijerijem u našoj zemlji, bio u obavezi da plaća porez na dohodak treneru koji jeste italijanski državljanin, ali je bio zaposlen u inostranstvu (Srbiji), ostaje nejasno.

Bilo kako bilo, prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, Trinkijeri preko BAT zahteva da mu Partizan isplati oko 700.000 evra neto, uz zaračunavanje određene zatezne kamate na godišnjem nivou, ukoliko bude novih kašnjenja, sve dok se ne isplati sva suma.



tagovi

EvroligaEvrokupAndrea TrinkijeriKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara