Andrea Trinkijeri (©Starsport)
Andrea Trinkijeri (©Starsport)

Trinkijeri: Spustili smo Zvezdu na manje od 60 poena, bravo!

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.11.20. | 09:21

Trener Bajerna prezadovoljan izdanjem svoje ekipe na sinoćnjem meču

Trener Bajerna Andrea Trinkijeri bio je prezadovoljan igrom svoje ekipe u sinoćnoj pobedi nad Crvenom zvezdom (74:59). Posebno je italijanski stručnjak bio zadovoljan prikazanim u defanzivi, pošto je minhenski klub ove sezone vrlo raspucane crveno-bele uspeo da spusti na ispod 60 postignutih koševa, što nikome u aktuelnoj sezoni nije pošlo za rukom.

Otud, bivši strateg Partizana je posle meča prvenstveno pohvalio igru izabranika pred svojim košem.

Izabrane vesti

Moram da kažem 'bravo' svojim igračima jer nije uvek lako toliko se truditi u odbrani kada se ne igra dobro u napadu. Nismo igrali kako treba ofanzivno jer su oni dobar defanzivni tim, bila je to bitka odbrana. Primili smo manje od 60 poena, ovo je velika pobeda, još jedna timska, jer svi su doprineli, čak i najmlađi. Hajde da nastavimo ovako”, rekao je italijanski trener.

Utakmica je odlučena u poslednjim minutima. Sve do tada ekipa Saše Obradović je držala priključak, na trenutke i vodila, ali je Bajern pri vođstvu 61:59 napravio seriju od 13 uzastopnih poena i ispostaviće se ubedljivo trijumfovao. Ovom pobedom doskorašnji trener beogradskih crno-belih smanjio je zaostatak u međusobnom skoru sa Zvezdom na 8:11.

Obe ekipe igrale su sa mnogo fizičkog kontakta i sa širokom rotacijom. To nam je omogućilo da u odbrani uvek budemo sveži. Baš smo pokazali zrelost takvom partijom u odbrani i veoma sam srećan zbog svojih igrača. Veliki trijumf protiv vrlo teškog rivala”, zaključio je Trinkijeri.

Bajern posle sedam odigranih mečeva ima skor od pet pobeda i dva poraza, dok Zvezda sa utakmicom manje ima dva trijumfa i četiri neuspeha.


tagovi

Andrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara