Eli Okobo i Adrijen Moerman (©AFP)
Eli Okobo i Adrijen Moerman (©AFP)

Trinkijeri verovao u čudo protiv Monaka, ali Bajern ostao kratak za poen

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.11.22. | 20:59

Kneževi upisali važan trijumf posle serije slabih rezultata, ali je malo nedostajalo da od gotovog naprave veresiju

Košarkaši Monaka su u 10. kolu Evrolige savladali minhenski Bajern u svojoj Gaston Medesan dvorani - 80:79. Imali su dvocifrenu prednost na manje od minut do kraja, ali su Bavarci preko Andreasa Obsta i Nilsa Gifaja uspeli da priđu na poen zaostatka, ali kasno. Na semaforu je ostalo manje od sekunde, pa su Kneževi upisali pobedu.

Sastav Saše Obradovića je do trijumfa vodio Majk Džejms sa 13 poena, tri skoka, šest završnih dodavanja i dve ukradene lopte za indeks 20. Donta Hol je dodao 10 poena, ali promašio samo jedan šut iz igre (4/5), dok je najefikasniji bio Eli Okobo koji je brojao do 16. Dvocifren je u pobedničkoj ekipi sa 13 poena bio i Alfa Dijalo.

Izabrane vesti

Kod Bajerna 18 poena Obsta, četiri manje dodoa Ogastin Rubit, dok je 12 upisao Kasijus Vinston. Dvocifren i reprezentativac Srbije Ognjen Jaramaz sa 10 postignutih poena, dok je Vladimir Lučić dodao pet.

Posle borbe u serijama tokom tri kvartala, domaćin se odlepio serijom 10:2 u prvoj polovini odlučujućeg. Poveo potom 77:66 posle bacanja Džona Brauna na 65 sekundi do kraja. Delovalo je da je sve gotovo.

Usledila je tehnička Džordana Lojda, pa trojka Andreas Obsta, da bi goste nakratko sa linije penala odbio Alfa Dijalo. Usledio je novi tajm-aut Andree Trinkijerija, koji je verovao u čudo. Tri sekunde po povratku na parket - trojka Nilsa Gifaja za minus šest.

Gifaj potom krade loptu, a Obst uspeva da iznudi faul pri šutu za tri poena. Odjednom - drama. Nije zadrhtala ruka nemačkom reprezentativcu, koji vezuje tri penala kao od šale - 79:76 na 34 sekunde do isteka vremena.

Monako je zatim potrošio 12 sekundi, Lojd je otišao na liniju penala i bio polovičan. Ali četiri razlike na 22 sekunde do kraja je delovalo dovoljno, ali Bajern nije još digao ruke - Obst je ubacio još jednu trojku za 80:79, ali nije ostalo vremena za senzaciju u Monaku.

EVROLIGA, 10. KOLO

Četvrtak

Crvena zvezda - Makabi Tel Aviv 69:68

/Nedović 12 - Braun 23/

Olimpijakos - Alba 86:76

/Vezenkov 24 - Lo 14/

Olimpija Milano - Fenerbahče

Real Madrid - Partizan 105:97

/Ljulj 20 - Ledej 20/

Petak

Monako - Bajern 80:79

/Okobo 16 - Obst 18/

Panatinaikos - Asvel U TOKU

Barselona - Baskonija U TOKU

Virtus - Anadolu Efes U TOKU

Valensija - Žalgiris U TOKU



tagovi

KK Bajern MinhenKK MonakoAndrea TrinkijeriSaša ObradovićAndreas ObstNils GifajEli OkoboMajk DžejmsOgnjen Jaramaz

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara