Trinkijeri: Zvezda je napravila tim za povratak u Evroligu! Vidim da smo rasterećeniji...

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.03.19. | 15:03

„Ovo polufinale sa Crvenom zvezdom je važna stanica, ali i dalje za nas samo stanica”, kaže trener crno-belih

Subota, 19 časova, hala Aleksandar Nikolić. Vreme i mesto prvog obračuna Crvene zvezde i Partizana u polufinalu ABA lige. Tim povodom je govorio trener crno-belih Andrea Trinkijeri. Njega čeka težak zadatak. Spremiti meč protiv ekipe koja  je u ligaškom delu sezone imala samo jedan poraz.

Trinkijeri na ovaj meč gleda kroz širu sliku i kaže da je ovo važna stanica, ali i dalje samo stanica za njegov tim. Dok je Crvena zvezda na „finišu“.
Derbi je posebna utakmica. Derbi u plej-ofu je još posebnija utakmica. Tri puta smo se našli na terenu i tri puta je bila drugačija utakmica. To očekujem i ovoga puta. Kakvu ne znam, ali drugačiju. Gledam ekipu svakoga dana i osećam da smo rasterećeniji od Zvezde. Ovo je jedna stanica za nas. A Zvezda je pred finišom. Napravili su ekipu da se odmah vrate u Evroligu. Dugo nisam video takav talenat u ABA ligi. Još su dobili evroligaša pred plej-of. Oni su favoriti. Realno - favoriti. Za mene su za nijansu bolji  i od Budućnosti, sve kako treba, bez povreda“, kaže Trinkijeri.

Izabrane vesti

Kakav je zdravstveni bilten Partizana?
Mi smo imali terapije, doktore na terenu... Gledam moju ekipu i lepo je ono što vidim. Ne damo se. Znamo za šta se igra. Idemo, prva je utakmica, nema  tu puno priče. Dali smo sve od sebe sve da ih vratimo,  nismo imali puno sreće. Za te utakmice ti treba sreća, talenat, snaga. Videćemo ko može, a kome još treba malo vremena da se vrati“, rekao je Trinkijeri. Najveće probleme s povredama imali su Vanja Marinković i Stefan Janković.

Kako gleda Trinkijeri na posao koji je do sada uradio na klupi Partizana?
Nije vreme da se okrenem I gledam šta je bilo. Ovo (Partizan) je najveći izazov moje karijere. Odakle  smo  počeli, kakvi  su uslovi, kakvi su protivnici... Ponosan sam trener Partizana. Dali smo sve od sebe. Neki put je bilo dovoljno, neki put nije. Kao kada imaš auto zatvoren u garaži, pa okreneš ključ i vidiš da li će da se pomeri. Mi se pomeramo po malo. Ovo je važna stanica, ali samo stanica“, kaže Italijan.

Napravio je Trinkijeri kratku analizu Crvene zvezde...
Oni su napravili ekipu da se vrate u Evroligu. A mi - ajmo što najbolje možemo. Kompletno drugačiji nivo, ciljevi. Oni su doveli Perperoglua koji je osvajao Evrolige. Reglanda koji je igrao u Rusiji. Beron  je fantastičan šuter. Nije bilo dosta, pa dođe Rivers, važni evroligaš. Imaju fantastične srpske igrače. Lazić ima viš  trofeja nego  svi zajedno,  to  mora da se poštuje. Ima tu materijala. Nisam shvatio neka mišljenja u Srbiji, pa njihov igrač za promenu utakmice je Čović“, rekao je Trinkijeri.

Raspored plej-ofa  sa sedam dana pauze?
Nisam nikada igrao pa nemam pojma. Ovo mi se nikada nije desilo. Kao da nije plej-of.  Ne znam, videćemo“, rekao je Trinkijeri.

Prednost domaćeg terena?
Iskreno da ti kažem, ne znam. Ja sam sebi stavljam najveći  pritisak. Da bude bolja ekipa svaki dan. Da nešto izmislim. Ja sve poštujem, sve protivnike, navijače. Volim moje Grobare“, dodao je za kraj Trinkijeri.


tagovi

Andrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara