Trinkijerijeva deviza je jasna - dobro došli u rudnik!

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.08.19. | 18:03

Partizan se sprema za novu sezonu u punom sastavu, među igračima su i Ognjen Jaramaz, Nikola Janković i Novica Veličković, dok je Stefan Birčević opravdano odsutan jer je sa reprezentacijom Srbije u Kini

Partizan je pre sedam dana počeo pripreme za novu sezonu, a danas je otvorio vrata medijima i to u punom sastavu. U maloj dvorani Arene sa zvučnika su išle Partizanove pesme, usledilo je čuveno grupno slikanje pred novu sezonu, a svoje viđenje cele situacije izneo je trener Andrea Trinkijeri. Crno-beli su dosta izmenili tim, doveli mnogo igrača, dosta stranaca, a imena poput Nemanje Gordića, Rašona Tomasa, Korija Voldena, Žanisa Pejnersa, Vila Mozlija i Arjoma Parahovskog obećavaju mnogo toga u predstojećoj sezoni.

Kao da je Trinkijerija i činjenica da je mala dvorana Arene ispod zemlje motivisala za prvu rečenicu...
"Uslovi su vrhunski. Dobrodošli u našu novu, skromnu kuću, rekao bih u rudnik, gde ćemo imati šansu da mnogo kopamo, tako treba. Počeli smo pre sedam dana, za sada je sve okej, ali još nisam upoznao trenera koji je u avgustu nesrećan. Nadam se da ćete moći da pišete o puno lepih pobeda", kazao je Trinkijeri na startu obraćanja novinarima.

Izabrane vesti

Mijailović za MOZZART Sport: Pecarski nezadovoljan statusom, Partizan njegovim napretkom

Crno-beli su ovog leta radili vredno i napravili dobar tim. Šta je cilj? I lako i teško pitanje u isto vreme.
"Prvo je cilj da izgledamo kao tim, da igramo kao tim. Ovo je 12 najboljih igrača za mene koje smo mogli da dovedemo. Cilj je da postepeno izgledamo kao tim, da mislimo i igramo kao tim. ABA će biti super ove sezone, mnogo pojačanja, a Evrokup... Miloš (Teodosić) igra Evrokup, to sve znači. Moramo da idemo što dalje, bolje".

Može li Trinkijeri jasno da kaže da će se Partizan boriti za titulu? I da li je završen prelazni rok?
"Prelazni rok nije nikad završen ni u kakvoj ekipi. Ekipa je trenutno ova. Jako sam zadovoljan, a rekao sam da su svi zadovoljni u avgustu. Rekao sam i da želimo da se borimo za svaku utakmicu, za svaki trofej".

Ni Italijan trenutno nema pravu ideju kako će ekipa izgledati, tek je u toku upoznavanje, početni treninzi...
"Nova je ekipa, ne znam kako to izgleda. Znam samo da su sezonske karte išle kao pljeskavica kod mene. Navijači su fantastični. Imamo takve rezultate i od toga želimo da počnemo sezonu. Ljubav, strast, želja. Želimo da se borimo za svaku utakmicu, svaki trofej, sve, sve... Moramo da budemo mentalno i fizički agresivni. Sve je novo. Jedino što je ostalo isto su navijači".

Upitan je gde je Partizan u odnosu na Crvenu zvezdu, Cedevitu, Budućnost, Mornar i ostale koji su se pojačali.
"Ne znam jer je jako rano. Ne znam kako ćemo mi da izgledamo. Ali, mislim da smo se i mi pojačali, na papiru. Posao je da od papira idemo na teren, pa ćemo videti", rekao je Trinkijeri.

Ognjen Jaramaz, Nikola Janković i Novica Veličković su bili na treningu, ali ranije nije zvanično objavljeno da su produžili ugovore.
"Tu su, treniraju, moji igrači", rekao je Trinkijeri, ranije je izrazio zadovoljstvo činjenicom da sezonske karte idu u velikom broju "kao pljeskavice".

Optimizam je tu. Osmesi na okupljanju su bili na mestu. Osećala se pozitivna enregija i od igrača i od stručnog štaba. Sada crno-beli znaju šta im je činiti...

Pogledajte novu epizodu MOZZARTOVE serije Ekipizza.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara