Screenshot - twitter.com/BCFMP
Screenshot - twitter.com/BCFMP

Trio Zvezdinih juniora u FMP-u: Vudragović, Vuković i Matović potpisali četvorogodišnje ugovore

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 18:27

Tim iz Železnika će nastaviti da ukazuje šansu mladim igračima

Krajem maja bili su deo juniorskog tima Crvene zvezde na završnom turniru Evrolige. Ostavili su dobar utisak u ekipi Miloša Obrenovića i došlo je vreme za iskorak. Šansu na seniorskom nivou Luka Vudragović, Andrija Vuković i Ognjen Matović dobiće u dresu FMP-a, zvanično je potvrđeno od strane kluba iz Železnika.

Trio talentovanih košarkaša će se tako staviti na raspolaganje Nenadu Stefanoviću za narednu sezonu, ali je jasno da ih čeka i duža budućnost u dresu Pantera. Kako se navodi, Vudragović, Vuković i Matović su potpisali četvorogodišnje saradnje sa Panterima.

Izabrane vesti

Vudragović (197, 2004) igra na poziciji beka i karakteriše ga precizan šut za tri poena. Sa svojom visinom i izuzetnim fizičkim predispozicijama može da pokriva i krilnu poziciju. Bio je član mlađih selekcija Vizure i Crvene zvezde, kao i reprezentacije Srbije do 18 godina sa kojom je nastupao na Čelendžeru u Makedoniji. Kratko je tokom nedavno okončane sezone bio i deo prvog tima Crvene zvezde, putovao i u Berlin na gostovanje u okviru Evrolige.

Matović (196, 2004) je polivalentan igrač koji se veoma dobro snalazi na svim pozicijama od plejmejkera do niskog krila, ali je tokom svog juniorskog staža najviše igrao kao nisko krilo. Prve košarkaške korake načinio je u rodnom Prijepolju, a kao kadet prešao u Crvenu zvezdu.

Vuković (210, 2005) igra na poziciji centra i karakterišu ga sjajne atletske sposobnosti. Rođen je u Podgorici, nastupao za juniore Crvene zvezde gde je došao iz podgoričke Budućnosti. Bio je i ponajbolji igrač juniorskog tima Zvezde na Fajnal ejtu Evrolige sa prosekom od 14 poena i 6,7 skokova po nastupu.

FMP će naredne sezone igrati na četiri fronta, s ozbirom da će se kroz kvalifikacije boriti i za mesto u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona. Saradnju sa klubom zvanično je produžio na još dve godine Ranko Simović, a kao pojačanja angažovani su talentovani Amerikanac Trent Frejzer, kao i bivši igrač Crvene zvezde Čarls Dženkins.


tagovi

FMP ŽeleznikLuka VudragovićOgnjen MatovićAndrija VukovićKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara