Nikola Jokić (Foto: AFP)
Nikola Jokić (Foto: AFP)

Tripl-dablovi i koševi za pobedu prešli Jokiću u naviku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.01.23. | 04:41

Reprezentativac Srbije nastavlja da pomera granice u najjačoj ligi sveta

Kako sezona odmiče, tako šanse Nikole Jokića da osvoji treću uzastopnu MVP titulu rastu. Jer as Denvera neprestano pronalazi nove načine da oduševi. Večeras je Nagetsima obezbedio još jednu pobedu. Upisao je tripl-dabl protiv Nju Orleansa Pelikansa i po treći put u sezoni postigao koš za pobedu - 99:98. Neverovatan je.

Ovoga puta nije bilo sa zvukom sirene, ali savršeni flouter koji je poslao ka košu rivala pronašao je put do dna mrežice na 16,9 sekundi do kraja. Odbrana je potom odradila dobar posao, a i tu je pomogao Jokić, pa je sastav iz Kolorada sačuvao minimalnu prednost, ubeležio 34. pobedu u sezoni (34-13) i učvrstio se na čelu Zapadne konferencije.

Izabrane vesti

Nikola je meč okončao sa 25 poena, 11 skokova i 10 asistencija, te je tako na četvrtom nastupu zaredom ostvario tripl-dabl i šesti put u poslednjih sedam utakmica. Ukupno 15. u sezoni i svaku put je vodio ekipu do trijumfa. Sledeći na listi je Luka Dončić sa 10.

"Imao sam ideju da postavim blok i napravim konfuziju. Nens i Džons su otišli na Marija i ostao sam otvoren u reketu. To mi je omiljeno mesto, mislim da sam prilično dobar kada tu dobijem loptu", rekao je Jokić posle utakmice o pobedonosnom poenu i potom kratko prokomentarisao tok meča.

"Ako primiš manje od 100 poena, to znači da se defanzivno odradio posao. U napadu smo se malo mučili, na kraju smo imali nekoliko otvorenih šuteva, ali ih nismo pogodili. Bilo je i par izgubljenih lopti, bilo je teško u završnici, ali dobili smo utakmicu i to je najvažnija stvar."

Denver je umalo prosuo mleko, jer je početkom treće četvrtine imao i 19 poena prednosti. Ali, uporni Pelikansi su se vratili.

Vili Ernangomez, o čijoj sudbini u Luizijani je ozbiljno počelo da se polemiše posle navodnog interesovanja Bostona i Majamija, vezao je šest poena krajem pomenutog perioda i najavio povratak ekipe Vilija Grina.

Nagetsi su odlučujući period dočekali sa devet poena viška, a onda su na četiri minuta do kraja domaći košarkaši krenuli po preokret. Leri Nens, Hose Alvarado, Si Džej Mekolum i Ernangomez su napravili seriju 10:0 i doneli Pelikansima prednost na 37 sekundi do kraja. A onda je na scenu stupio Jokić i posle dodavanja Džamala Marija postavio stvari na svoje mesto.

Imali su košarkaši Nju Orleansa još tri pokušaja u poslednjih 17 sekundi da dođu do pobede. Najpre je Mekolum promašio težak šut, a potom je Brus Braun blokirao pokušaj Herba Džonsa posle ofanzivnog skoka. Ostala je lopta u posedu domaćeg sastava, završila u rukama Mekoluma, koji je opalio trojku iz ugla - i promašio.

Jokića je u stopu pratio Mari, pošto je poput Srbina ubacio 25 poena. Zajedno su postigli više od ostatka tima. Do dvocifrenog učinka došli su još Eron Gordon i Brus Braun sa po 11 poena.

Kod Pelikansa 20 poena Mekoluma, 17 je dodao Alvarado, 14, uz devet skokova Jonas Valančijunas, dok je MVP Evrobasketa Ernangomez brojao do 12. Nens i Trej Marfi su upisali po 10 poena.

NBA

Sreda

Indijana - Čikago 116:110

/Maturin 26 - DeRozan 33/

Majami - Boston 98:95

/Adebajo 30 - Tejtum 31/

Njujork - Klivlend 105:103

/Rendl 36 - Alen 24/

Nju Orleans - Denver 98:99

/Mekolum 20 - Jokić, Mari 25/

Dalas - Vašington U TOKU

Finiks - Šarlot U TOKU

LA Lejkers - LA Klipers U TOKU



tagovi

Nikola JokićDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara