Tristan Vukčević (©MN Press)
Tristan Vukčević (©MN Press)

Tristan Vukčević debitovao za Vašington, Kajl Kuzma "overio" ostanak

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.07.23. | 05:15

Mladi košarkaš Partizan Mozzart Beta uz devet poena i šest skokova protiv Indijane imao i tri ukradene lopte

Neizvesno je još hoće li Tristan Vukčević sledeće sezone ponovo igrati za Partizan Mozzart Bet ili će dobiti priliku da se oproba u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. Sa željom da izagra u NBA, 20-godišnji krilni centar je otputovao u Sjedinjene Američke Države, gde su ga Vašington Vizardsi izabrali na draftu kao 42. pika.

U noći između subote i nedelje Vukčeviće se i na parketu predstavio Amerikancima. Našao se u startnoj postavi i odigrao je 22 minuta u porazu Vizardsa od Indijane 83:91. Za to vreme ubacio je devet poena, uz šest skokova, tri ukradene lopte i jednu blokadu. Iz igre je šutirao 2/7, za tri poena 0/2, ali je bio nepogrešiv sa linije slobodnih bacanja - 5/5.

Izabrane vesti

Jasno je da će Vukčeviću biti potrebno vreme da se privikne i u potpunosti oslobodi treme, ali učinak koji je imao sasvim je solidan za prvi meč.

Sličan učinak imao je još jedan debitant u dresu Vizardsa, Francuz Bilal Kulibali. Krilni košarkaš koji je stigao iz Metropolitana takođe je ubacio devet poena, uz četiri skoka i jednu blokadu, ali za deset minuta duže provedenih u igri nego Tristan.

Inače, u centru pažnje kada je reč o Vašington Vizardsima danas nije duel Letnje lige sa Indijanom, već vest da Kajl Kuzma definitivno ostaje u timu za naredne sezone. Potpisao je ugovor na još četiri godine, po kojem će zaraditi 102.000.000 dolara. Šampion sa Los Anđeles Lejkersima stigao je u klub 2021, a sada je iskoristio opciju produžetka ugovora pošto je prethodni istekao.

Prošla sezona bila je najbolja u karijeri 27-godišnjeg krila. Prosečno je beležio 21.2 poena, imao 7.2 skoka i 3.7 asistencija.


tagovi

Tristan Vukčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara