Tristan Vukčević (©Starsport)
Tristan Vukčević (©Starsport)

Tristan Vukčević između NBA i ostanka u Partizan Mozzart Betu

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 08:37

Mladi košarkaš još nije siguran da li se upustti u veliki poduvhat i ostati sa one strane Atlantika

Jedini srpski košarkaš izabran na ovogodišnjem NBA draftu bio je Tristan Vukčević. Kao 42. pik mlada nada Partizan Mozzart Beta izabrana je od strane Vašington Vizardsa na šta je Vukčević bio posebno zahvalan u objavama na društvenim mrežama.

On će u narednom periodu igrati Letnju ligu za Vizardse, a kako Mozzart Sport nezvanično saznaje, nalazi se između odluke da ostane u redovima šampiona ABA lige ili ostanka sa one strane Atlantika pošto završi sa obavezama.

Izabrane vesti

Naravno, mnogo toga zavisiće i od utiska koji Vukčević bude ostavio tokom Letnje lige, ali i razgovora sa čelnicima franšize iz prestonice, odnosno da li će za njega biti mesta u timu Vesa Anselda i kakvu ulogu bi mogao da dobije.

Vašington je već napravio velike promene u timu. Nedavno je pustio Bredlija Bila u Finiks Sanse u trejdu tri tima, a zauzvrat je dobio Krisa Pola, Lendrija Šemeta, sedmog pika Indijane Bilala Kulibalija, te pravo na zamenske pikove u prvoj i drugoj rundi drafta 2024, 2026, 2028. i 2030. godine, te drugoj rundi 2025. i 2027. godine.

Oformio je i novi tandem, pošto je Pola poslao u Golden Stejt, u zamenu za Džordana Pula, a Kajlu Kuzmi dao novi četvorogodišnji ugovor težak 102.000.000 dolara, pa se od doskorašnjeg člana Ratnika i bivšeg košarkaša Los Anđeles Lejkersa očekuje mnogo u budućnosti.

Da li tu ima mesta i za Vukčevića? On je u tek završenoj sezoni odigrao 22 utakmice u ABA ligi sa prosekom nešto većim od 14 minuta na terenu, osam poena i 3,2 skoka. U Evroligi je imao dosta skromniju minutažu, nastupao je u samo 13 utakmica odnosno šest i po minuta po meču.



tagovi

Tristan VukčevićKK PartizanPartizan Mozzart BetVašington Vizards

Obaveštavaj me

NBA
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara