Tristan Vukčević
Tristan Vukčević

Tristan Vukčević: Željko je najbolji trener, na meni je da dam sve od sebe i iskoristim šansu

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.01.22. | 14:57

"Sigurno će se naći u NBA ligi ako nastavi da radi u pravom smeru", rekao je Aleksa Avramović o najnovijem pojačanju Partizana

Košarkaši Partizana se spremaju za put u Badalonu, gde ih očekuje ključni duel u grupnoj fazi Evrokupa sa ekipom Huventuda (sreda, 21.00). Na poslednjem treningu pred odlazak u Španiju našao se i Tristan Vukčević - pojačanje crno-belih iz madridskog Reala. Za talentovanog srpskog košarkaša to je bio prvi put da je radio sa novim saigračima, a otkrio je da je prilika za rad sa Željkom Obradovićem najviše uticala na njegovu odluku da se preseli u Beograd, kao i da mu je drago što ima dosta mladih saigrača.

Tristan je u četvrtak uveče stigao u glavni grad Srbije, dok je ekipa bila u Novom Mestu pred meč sa Krkom (79:63). Sada je konačno dobio priliku da se upozna sa momcima sa kojima će ubuduće deliti svlačionicu.

Izabrane vesti

"Bilo je super. Trenirao sam sa svim igračima, radili smo u teretani", rekao je Vukčević.

Ne krije da je Obradović bio glavni razlog za njegov dolazak, jer želi da nauči što je više moguće od najtrofejnijeg evropskog stručnjaka.

"On je najbolji trener i želim da učim od njega. To je najviše uticalo na moju odluku da dođem ovde u veliki klub, kao što je i Real Madrid", dodao je 18-godišnji košarkaš.

Imao je i poruku za navijače, a zna i šta treba da uradi kako bi dobio priliku da se dokaže.

"Mogu da očekuju da ću dati sve od sebe na utakmicama. Na meni je da šutiram, dodajem ekstra pasove, dajem sve od sebe da ekipa pobedi. Treba da dam što više od sebe na treningu i on će mi ukazati šansu da dam najbolje od sebe".

Vukčević je sa 18 godina najmlađi član prvog tima Partizana.

"Dobro je za mene što imamo dosta mladih igrača, možemo i da se družimo van terena".

Istakao je i da ima punu podršku oca Dušana, bivšeg košarkaša Olimpijakosa, Reala, Virtusa, Olimpije Milano, Montepaskija, ali i Crvene zvezde.

"On je uvek uz mene, bilo da sam otišao u Zvezdu ili Partizan. On je moj otac i uvek je na mojoj strani. Za njega je super što sam došao u Srbiju i Partizan", zaključio je Tristan Vukčević.

Željko Obradović je bio pun hvale za mladog krilnog centra i istakao da su crno-beli oberučke prihvatili šansu da ga potišu - čim se ukazala".

"Radi se o izuzetno talentovanom igraču. Mlad, 18 godina, srpski igrač i za nas nije bilo dileme kada se pojavila mogućnost da dođe ovde", istakao je Obradović.

Dodao je i da Vukčević neće putovati u Badalonu na meč 12. kola Evrokupa protiv Huventuda.

"Tek danas je odradio prvi trening. Biće mnogo utakmica i imaće sigurno prilike. Konkuriše za tim kao i svi ostali igrači".

Ponovo se dotakao činjenice da u crno-belim redovima igra veliko broj mladih košarkaša i istakao da će svi dobiti šansu.

"Sa ovim brojem utakmica i putovanjima, svi će dobiti priliku i od njih će zavisiti kako i na koji način je koriste. Moje veliko zadovoljstvo je da mogu da radim sa mladim igračima. Nijedan klub u Evropi nivoa Evrkupa i Evrolige nema ovoliko mladih igrača koliko mi imamo. To je meni jako važno i radostan sam zbog toga. Svestan sam da je strpljenje jako važno u ovom poslu i nastaviću da im verujem i dajem priliku da igraju", zaključio je Obradović.

Aleksa Avramović se sa Tristanom upoznao još minule sezone, dok je branio boje Estudijantesa.

"Znam ga iz Madrida, upoznali smo se još prošle godine kada je počinjao seniorsku karijeru u Realu. Supertalentovan momak, 18 godina, izlazi iz jako dobre škole Real Madrida, možda i ponajbolje u Evropi. Oni pokupe sve te talente iz Evrope. On je jedna od tih draft prospekata i sigurno će se naći u NBA ligi ako nastavi da radi u pravom smeru", rekao je Avramović.



tagovi

Tristan VukčevićKK PartizanAleksa AvramovićŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara