Aleksa Avramović (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)
Aleksa Avramović (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)

Turbo Partizan Mozzart Bet ubacio 114 poena Zadru: Raspucali se Vukčević i Avramović, Koprivica napumpao mišiće

Vreme čitanja: 5min | pon. 02.01.23. | 20:14

Šesti uzastopni trijumf crno-belih u svim takmičenjima, minute dobio i zaboravljeni Vladimir Brodzijanski, Matijas Lesor nije ulazio u igru

Partizan Mozzart Bet je u 2023. godinu ušao u turbo modu! Šesta pobeda u svim takmičenjima, 114 ubačenih poena uz 13 trojki i izuzetnih 56,6 odsto uspešnosti za najefikasniju partiju u dosadašnjem toku sezone, te savršenu uvertiru za praznični spektakl protiv Monaka u četvrtak - 114:77 (34:25, 29:24, 27:15, 24:13).

Napadački maestralno, defanzivno odlično u drugom poluvremenu. Rezultat toga - u listu strelaca upisali su se svi izuzev Matijasa Lesora koji je sa klupe odgledao utakmicu. Imao je veliku potrošnju francuski centar ne samo protiv Bajerna na zatvaranju 2022. godine, već i od početka sezone, pa nije ni čudo što je večeras dobio mogućnost da uhvati predah, jer ga čeka veliki posao sa centrima Monaka. U protokolu nije bilo Danila Anđušića zbog manje povrede, te Uroša Trifunovića zbog stomačnog virusa, pa je priliku dobio i pomalo zaboravljeni Vladimir Brodzijanski. Na kraju petorica igrača Partizan Mozzart Beta bili su dvocifreni, a sedmorica su imali bar osam poena.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Kevin Panter, Zek Ledej i heroj pobede nad Bajernom Dante Egzum skupili su samo 21 poen. Bila je ovo još jedna od onih utakmica u kojima je Željko Obradović mogao da rasporedi minutažu i malo rastereti nosioce igre. Utakmicu sa Zadrom odlično su iskoristili Tristan Vukčević, Aleksa Avramović, Alen Smailagić, kao i povratnik Balša Koprivica da se razigraju i utabaju put ka daljem usponu forme.

Vukčević je odigrao najbolju partiju u crno-belom dresu sa 25 poena (10/15 iz igre, 3/5 za tri) za skoro 24 minuta u igri. Skok mu je nedostajao za dabl-dabl, a podelio je i četiri asistencije za ukupan indeks korisnosti 32! Stojećim ovacijama ispraćen je na klupu i teško da je mogao da dobije lepši podstrek da zapne dalje i konačno probije barijeru.

Avramović je dobio prvu ozbiljniju minutažu otkako se vratio u tim i odmah se osetilo koliko mu je nedostajao veći prostor za nadigravanje. Za 20 minuta skupio je 16 poena (5/10 iz igre, 3/5 za tri), četiri skoka, te po tri skoka i ukradene lopte za indeks 19. Zajedno sa Vukčevićem predvodio je cunami koji je progutao Zadar do poluvremena. Rafalnom paljbom Partizan Mozzart Bet je posle 13 i po minuta imao 50 poena. Avramović je u toj seriji imao 15 poena uz tri uzastopne trojke, dok je Vukčević imao 10 poena. Obojica su u tom momentu na parketu proveli po osam i po minuta.

Ono po čemu će susret ostati zapamćen nije samo najefikasnija utakmica Parnog valjka ove sezone, već i činjenica da su igrači domaćeg sastava vezali čak sedam trojki u prvih desetak minuta susreta, na šta Zadar nije imao adekvatan odgovor. Mada, izabranici Danijela Jusupa nisu izgleda ni toliko loše uprkos strašnom napetu Partizan Mozzart Beta, pošto su do poluvremena najviše preko raspucanog Antonija Jordana i Luke Božića uspeli da stignu od 49 poena. Crno-beli su stali na 63, pa bi u svakom drugom slučaju učinak gostiju iz hrvatske luke bio odličan. Ne i dovoljan protiv izuzetno raspoloženog domaćina koji je nijednog trenutka nije spuštao nogu sa papučice za gas...

-------------------------

Jadranska liga, 13. kolo

PARTIZAN MOZZART BET – ZADAR 114:77

/34:25, 29:24, 27:15, 24:13/

Beogradska arena, Novi Beograd.

Gledalaca: 4.300;

Sudije: Miloš Koljenšić, Dragan Porobić, Tomislav Stapić.

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević 25 (9sk, 4as), Ledej 6, Avramović 16, Koprivica 14, Panter 9, Smailagić 13, Papapetru 13 (6as), Egzum 6, Brodzijanski 2, Naneli 8, Lesor -, Madar 2.

ZADAR: Dejvis 9, Jordano 13, Klarica -, Sikirić -, Žganec 2, Čampara -, Lakić 9, Drežnjak 11, Božić 19 (10sk), Ramljak 11, Šantelj 3.

-------------------------

Kada su košarkaši Partizan Mozzart Beta podigli nivo odbrane, Zadar je izgubio svaku nadu da bi mogao da ponovi čudo s početka novembra, kada je šokirana Crvena zvezda u dvorani Aleksandar Nikolić... Zadrani su u drugom delu ostali na samo 28 poena, jedan više od učinka domaćina samo u trećoj četvrtini kada je definitivno prelomljena utakmica. Serijom 16:7 Partizan Mozzart Bet prvi put je probio granicu od 20 razlike, a do kraja utakmice malo je nedostajalo da distanca bude i 40 poena!

Potpuno opušteno izgledali su crno-beli u većem delu susreta i pogotovo drugom poluvremenu kada je na parketu postojao samo jedan tim. Ne samo što su se razigrali i nastavili da cepaju mrežicu protivničkog koša, element akrobacije počeo je da igra sve veću ulogu, pa su tako Smailagić, Vukčević i društvo bili zaduženi za to da podignu temperaturu u Beogradskoj areni i daju gledaocima, njih više od 4.000, razlog da potpuno zadovoljni odu svojim kućama.

Koprivica može da bude i te kako zadovoljan svojim povratničkim nastupom. Nije ga bilo dva meseca zbog loma šake protiv Panatinaikosa u Atini, a večerašnjom rolom napumpao je mišiće za nastavak sezone. Videćemo koliko će dobiti prostora da igra protiv Monaka, ali svakako će mu značiti to što je igrao skoro 18 minuta i napumpao mišiće uz 14 poena, sedam uhvaćenih i tri blokirane lopte.

Slična je priča i sa Smailagićem koji je protiv Zadra igrao sa posebnom energijom i inspiracijom. Otkako je prevazišao sve povrede koje su ga mučile, potencijalni reprezentativac Srbije čekao je utakmicu u kojoj bi mogao da podigne nivo u napadu i to je uradio večeras. Uz prepoznatljiva atraktivna zakucavanja Smajli je stao na 13 poena, koliko je imao i raspoloženi Joanis Papapetru, uz šest asistencija.

Partizan Mozzart Bet je napadački zaista blistao. Bezmalo 61 odsto iz igre na 74 ispaljenih lopti, broj izgubljenih poseda sveden je na sedam, što je nadoknađeno sa čak 11 ukradenih lopti. Iz kontri crno-beli postigli su 25 poena, od toga 48 iz reketa za ukupni indeks korisnosti 145! Kod Zadra istakao se kao i uvek Luka Božić sa 19 poena, 10 skokova, šest asistencija, ali i četiri izgubljene lopte. Antonio Jordano je stao na 13, dok su Drežnjak i Ramljak dodali po 11 poena.

Sada kraći predah pa Monako u četvrtak na terenu Beogradske arene od 21 čas.

ABA LIGA – 13. kolo

Sreda:

Studentski Centar – Igokea 104:85

/Megi 18 – Kroford 25/

Petak:

Cibona – MZT Skoplje 87:85

/Kapusta 18 – Kefi 19/

Borac Mozzart – Budućnost 79:108

/Hejl 20 – Bel Hejns 24/

Ponedeljak:

Mega - Cedevita Olimpija 82:96

/Farel 21, 9as, Adams 21 - Kazalon 22, Rori 21/

Split - Crvena zvezda 63:72

/Saliven 18 - Bentil 12/

Partizan Mozzart Bet - Zadar 114:77

/Vukčević 25 - Božić 19/

Utorak:

17.00: (2,70) Mornar Bar (14,5) FMP Železnik (1,55)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK ZadarPartizan Mozzart BetKK PartizanTristan VukčevićAlen SmailagićBalša KoprivicaAleksa AvramovićMatijas Lesor

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara