Detalj sa utakmice (© Star sport)
Detalj sa utakmice (© Star sport)

Tužna utakmica u Areni u kojoj je Trifunović poveo Partizan Mozzart Bet do pobede

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 20:23

Partizan pobedio Megu na startu polufinalne serije Superlige Srbije, ali interesovanja navijača bilo je minimalno posle poraza crno-belih u finalu ABA lige od Crvene zvezde

Malo kom igraču Partizan Mozzart Beta se igrala utakmica polufinala Superlige Srbije protiv Mege. I dalje je težak poraz od Crvene zvezde svima u mislima. Hteo je ovaj crno-beli tim da bude šampion ABA lige, umesto toga je pometlan od strane večitog rivala pa je večeras u poprilično praznoj Areni morao da igra takmičenje koje očigledno ne izaziva veliko interesovanje. U nikada praznijoj dvorani izabranici Željka Obradovića su uspeli da dođu do pobede protiv Mege rezultatom 82:72.

Naredna utakmica se igra u ponedeljak u dvorani "Dejan Milojević" gde Partizan ima meč loptu za prolazak u finale gde ih čeka Crvena zvezda ili FMP.

Izabrane vesti

Što se tiče ove utakmice, Uroš Trifunović se istakao.u svim segmentima, a posebno u košgeterskom. Bio je najefikasniji sa 23 poena. Pratio ga je Kevin Panter koji je u većem delu meča bio nervoza, ali je ubacio 15 poena, dok je Aleksa Avramović imao 16.

Kod Mege, Filip Jović je dao 15 poena, Nikola Đurišić 14. Gosti su igrali bez Uroša Plavšića koji je bio česta meta malobrojnih navijača jer će naredne sezone igrati za Crvenu zvezdu.

Ipak, malo šta pozitivno može da se kaže o ovoj utakmici. Osim Uroša Trifunovića koji je zaista odigrao kvalitetno, videlo se da ostatak crno-belig tima očigledno nije na visokom energetskom nivou što se posebno videlo u prvom poluvremenu. Ipak, kasnije su stvari došle na svoje mesto pa je klub iz Humske zabeležio sigurnu pobedu

Generalno je mučno izgledalo sve u Areni, od atmosfere do igrača Partizana na parketu. Navijanja nije ni bilo, u pojedinim momentima više su se čuli aplauzi upućeni igračima Mege nego Partizana koji su imali početnu prednost zahvaljujući seriji Uroša Trifunovića. Momak koji je drugo deo sezone uglavnom bio na klupi ili povređen je ubacio 11 poena u prvih 10 minuta, ali to nije doneo značajan rezultati plus.

Koliko se pojedinci nisu bili u dobro raspoloženju najviše se videlo na primeru Kevina Pantera koga je Filip Jović dva puta malo žešće faulirao posle čega je kapiten crno-belih u besu gađao loptom igrača Mege. Sudije su odmah dosudile tehničku grešku Amerikancu, a posle toga se mega u potpunosti rezultatski priključila i imala prednost na poluvremenu 42:40.

Podigla je Mega prednost do +6 početkom drugog poluvremena, ali je onda viđen veliki preokret. Ponovo je Uroš Trifunović krenuo da pogađa, ali igra i vrlo agresivnu odbranu. Prdružio mu se i Aleksa Avramović, a košem Kevina Pantera Partizan je došao do dvocifrene prednosti (61:50). Na ovom meču to je bilo dovoljno da se obezbedi trijumf.

SUPERLIGA (POLUFINALA)

Prvi mečevi:

Petak

Partizan - Mega

20.30: (1,85) C. zvezda (hen -17,5) FMP (1,85)

Drugi mečevi:

Ponedeljak (27.05.)

18.00: FMP - C. zvezda

20.00: Mega - Partizan

*Treći mečevi:

Četvrtak (30.05.)

18.00: Partizan - Mega

20.00: C. zvezda - FMP

* Ako bude potrebno



tagovi

KK PartizanKK Mega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara