Boateng: Pomogao sam Vlahoviću i Kjezi da napreduju

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.03.20. | 16:10

„U Firencu sam stigao sa velikom željom, ali nisam bio u stanju da se dokažem“, kaže iskusni fudbaler

Temperamentni vezista Kevin Prins Boateng dao je prilično interesantan intervju Skaj Sportu, u kojem se prisetio mnogobrojnih detalja iz svoje karijere.

Igrač Fiorentine na pozajmici u Bešiktašu, smatra da je dosta toga dobrog dao i klubu iz Firence, iako nije uspeo da ostavi značajniji trag.

Izabrane vesti

„U Firencu sam stigao sa velikom željom, ali nisam bio u stanju da se dokažem u najvećoj meri. Pomogao sam Vlahoviću, Kjezi, Kastroviju i drugim mladim igračima da napreduju, preneo sam im svoje iskustvo“, poručio je Boateng.

Potom je usledio osvrt na najvažnije trenutke u karijeri. Prvi se ticao najlepšeg gola u karijeri?
“Onaj protiv Barselone u dresu Milana u Ligi šampiona. Sigurno je taj najboolji, bar za sada”.

Najdraža ekipa?
Milan je stvorio prelepo okruženje u trogodišnjem period na San Siru. I dalje osećam tu ljubav iz Milana”.

Utakmica koja je bila više od igre?
“Leće – Milan 3:4. Nedelju dana ranije su mi rekli da nisam profesionalac i stavili su me na klupu. Brajda je verovatno bio u pravu, ali bio sam veoma ljut. Leće je na poluvremenu vodilo sa 3:0, a potom sam se zagrevao sa Akvilanijem. Rekao mi je da nam je potrebno čudo, a ja odgovorio da sam spreman da ga napravim. Pobedili smo sa 4:3, a ja sam postigao het-trik. Posle meča mi je rekao da sam lud. Brajdi nisam ništa rekao, uvek je lepše kada odgovoriš direktno na terenu”.

Ko je bolji, Mesi ili Ibrahimović?
„Ovo je teško, napašće me sa svih strana (a-ha-ha). Obojica su fenomenalni, svako ima svoj stil. Mesi već 10 godina pokazuje da je najbolji na svetu. Drago mi je  što sam bio u prilici da igram sa obojicom”.

U Barseloni je odigrao samo četiri utakmice u svim takmičenjima, ali ipak ne žali što je u sezoni 2018/2019. otišao iz Sasuola, kde je igrao vrlo dobro.
Ne žalim zbog toga. Možda to nije bio najbolji transfer, ali kada budem završio karijeru moći ću da kažem da sam igrao i osvojio titulu na Nou Kampu”, dodao je Boateng.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara