Miloš Teodosić (©MN Press)
Miloš Teodosić (©MN Press)

Tvrđava u Milanu neosvojiva za Virtus u finalu, Šilds pogurao Manekene ka 30. tituli, Teodosić bez poena

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.23. | 22:42

Olimpija Milano ponovo slavila kod kuće i povela sa 3-2 u finalnoj seriji

Prednost domaćeg terena u finalu mogla bi da donese Olimpiji Milano jubilarnu 30. titulu šampiona Italije. Jer dobila je četa Etorea Mesine sva tri susreta kod kuće, a pritom je izgubila oba u Bolonji. Virtus je ponovo bio nemoćan u Mediolanum forumu, pa su Mankeni došli do prve meč lopte u petoj utakmici finalne serije - 79:72.

Ševon Šilds je bio nerešiva engima za Bjankonere, pošto je pogodio osam od 12 šuteva za dva i susret okončao sa 22 poena i indeks korisnosti 24.

Izabrane vesti

Košarkaša sa danskim pasošem ispratio je kapiten Nikolo Meli koji je ubeležio dabl-dabl sa 13 poena i 12 skokova, dok su bivši košarkaš Crvene zvezde Bili Beron i Šabaz Nejpir dodali po 12. Johanes Fojtman je pružio još jednu svestranu partiju sa osam poena, šest uhvaćenih lopti i pet asistencija.

S druge strane, Marko Belineli je ubacio 17 poena, ali je za tri gađao 3/9. Do dvocifrenog učinka došli su još samo Isaija Koridinije sa 14 i Danijel Heket sa 12 poena, dok je Mam Žete dodao devet. Nedostajao je doprinos Miloša Teodosića koji je za 16 minuta u igri ubeležio dve asistencije i promašio šest šuteva sa distance (indeks -8).

Ekipa Etorea Mesine je posle razočaravajuće sezone u Evroligi na putu da popravi utisak odbranom italijanskog trona, ali ostaje da se vidi da li Virtus može da nastavi sa dobrim igrama kod kuće. Četa Serđa Skariola će ugostiti Milan već u sredu od 20.30 po srednjoevropskom vremenu i pokušati da izbori majstoricu u Prestonici mode, koja bi se odigrala u petak (20.30).



tagovi

Olimpija MilanoVirtus BolonjaŠevon ŠildsMiloš TeodosićMarko BelineliNikolo Meli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara