U Armanijevim knjigama piše: Zauvek Vladimir Micov

Vreme čitanja: 1min | pet. 08.11.19. | 18:35

Veliki podvig srpskog košarkaša

Jedan od razloga zašto milanska Olimpija posle nepunih sedam odigranih kola u Evroligi ima šest uzastopnih pobeda i što će po završetku svih utakmica verovatno deliti prvo mesto s CSKA i Barselonom je – Vladimir Micov.

Srpski košarkaš beleži možda i najbolji period svoje dosadašnje karijere i trenutno je treći strelac Manekena u Evroligi sa 75 poena, iza Luisa Skole (85) i Serhija Rodrigeza (110 poena). Micov se očigledno dobro oseća u sistemu Etorea Mesine, sa kojim je svojevremeno imao dobru saradnju u moskovskom CSKA i prija mu uloga koja mu je dodeljena. Osim toga, njegove bravure na parketu neretko umeju da budu ključne za milanski klub, zbog čega ima veliko poverenje saigrača.

Izabrane vesti

U jučerašnjem okršaju s Baskonijom upravo je Micov imao ključnu ulogu u drugoj četvrtini, kada je ubacio 11 poena uz samo jedan promašaj za igru posle čega je Olimpija praktično bez većih trzavica odradila posao do kraja.

Micov je protiv Baskonije ispisao istoriju kluba. Naime, postao je prvi igrač u dresu Manekena koji je ubacio bar 800 evroligaških poena, a ujedno i zauzeo čelnu poziciju na listi najboljih strelaca Olimpije u elitnom takmičenju.

Iskusni krilni košarkaš sada je na 809 poena iz 65 utakmica, čime je prestigao Alesandrom Đentileom koji je ostao na kontu od 793 poena iz 64 meča.

Veliki podvig za Vladu Micova!

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara