Lebron Džejms (©AFP)
Lebron Džejms (©AFP)

U Denveru proradio inat: Svi pričaju o Lejkersima, niko da kaže koliko je Jokić dobar

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.05.23. | 08:44

A, mnogo je dobar...

Jedno su Finiks Sansi, sasvim druga aždaja su Los Anđeles Lejkersi. Tamo je Kralj Lebron Džejms, najbolji košarkaš današnjice, tamo je Entoni Dejvis, najbolji defanzivni centar NBA lige. Tako se pričalo uoči finala Zapada. Čak i kada je Denver dobio prvu utakmicu, uz monstruoznu partiju Nikole Jokića, opet se pisalo kako su Los Anđeles Lejkersi pronašli način da ga čuvaju...

I onda – 2:0 za Nagetse. Trener Majk Meloun se nada da će ljudi sada konačno shvatiti koliko je Denver dobar.

Izabrane vesti

Da budem iskren, možda neće niko to da prizna, ali posle prve utakmice svi su pričali o Lejkersima. Hajde da budemo iskreni. Narativ je bio: ’Hej, Lejkersi su dobri. Gube 0:1, ali su nešto provalili’. Niko nije pričao o Nikolinoj istorijskoj utakmici. Ima sada već 13 plej-of tripl-dabl utakmica, treći u istoriji. Ono što on radi je jednostavno neverovatno, ali narativ nije bio o Nagetsima. Narativ nije bio o Nikoli. Narativ je o njima i njihovim prilagođavanjima“, pomalo uvređeno je rekao Meloun.

Kad smo već kod tih prilagođavanja, reč je o Ruiju Hačimuri, koji je Jokića čuvao u poslednjoj četvrtini prvog duela i dozvolio mu samo tri poena.

Mnogo toga je rečeno o Hačimuri na Nikoli Jokiću, kao da to nikada pre nismo videli“, sleže ramenima Meloun, podsećajući da je zbog Hačimure na klupu morao D’Anđeo Rasel, koji je to tada zaista dobro igrao.

Dakle, šta god da Lejkersi urade Denver bolje prođe. A opet, priča se o klubu iz Los Anđelesa, iako je Jokić i u drugom meču upisao tripl-dabl sa 23 poena, 17 skokova i 12 asistencije. To mu je bio sedmi tripl-dabl u ovom plej-ofu. Ukupno 13. u karijeri. Više su ih u plej-ofu sakupili samo Lebron Džejms (28) i Medžik Džonson (30).

A ipak se priča o Lejkersima?!

Diskusija je zasnovana na tome, iako su Lejkersi izgubili... A kladim se u svaki dinar da bi Darvin Hem više voleo da je vodio sa 1:0, nego što je gubio sa 0:1. Tako da, za nas je sjajno što možemo da gledamo snimak utakmice i sve naše greške. Sad kad smo pobedili“.

Nije samo Meloun kivan.

Mi smo Denver Nagetsi, navikli smo na to. Čak i kada pobedimo svi pričaju o drugom timu. U ’mehuru’ smo dobili Klipersi, svi su pričali o njima. Stara priča. To nam je samo gorivo da želimo još više. Pobeda je samo još slađa onda“, ističe junak druge pobede Džamal Mari.

Ili kako to kaže Meloun...

Staviš sve to u lulu, zapališ i vratiš se. I znate šta? Mi vodimo s 2:0“.


tagovi

Denver NagetsNikola JokićLos Anđeles LejkersMajk Meloun

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara