Bili Beron u Zenitu
Bili Beron u Zenitu

U dva dana osta Zvezda bez dva najbolja igrača...

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.07.20. | 11:31

Posle Lorenza Brauna otišao i Bili Beron

Nije da se bilo ko posebno iznenadio, jer najavljivalo se celog leta. Samo je danas ozvaničeno. Bili Beron i definitivno nije više igrač Crvene zvezde pošto je potpisao dvogodišnji ugovor sa Zenitom.

Klub iz Sankt Peterburga se u ovom prelaznom i inače navalio crveno-belima na grbaču. Maltene da svakog igrača kojeg pojuri Zvezda maltene momentalo „namiriše“ i Zenit. Pa je tako u Rusiji završio i Kevin Pangos, koji se takođe dovodio u vezu sa crveno-belima. Mada generalni direktor Aleksander Cerkovni ističe da je Zenit i ranije želeo Berona, ali...

Izabrane vesti

Tada je njegov prioritet bio da igra u Evroligi, a mi još nismo bili sigurni da ćemo dobiti vajld-kartu. Ali ove sezone smo ga sve vreme gledali, to je čovek koji ima snajper u rukama, videlo se i u decembru u našem susretu sa Crvenom zvezdom“.

Beron je inače prošle sezone u proseku beležio 11,2 poena po meču i ubacivao 40 odsto šuteva za tri poena, pa je trener Havi Paskval oduševljen.

Intenzitet igre, emocije, sposobnost da postiže poene na različite načine... Pomoći će nam protiv svake odbrane“.

U Sankt Peterburgu euforija, u Beogradu tuga. Bar kod navijača, u klubu su naravno odavno shvatili da je sve ovo ipak posao i navikli su. Ali navijačima su ova dva poslednja dana presela. Juče je Lorenzo Braun otišao u Fenerbahče, danas Beron u Zenit. A da ste ih pitali koga bi iz prošlosezonske ekipe najradije i od jeseni gledali u omiljenom dresu verovatno bi većina rekla: Braun i Beron.

Podsetimo, Zvezdu su još ranije napustili i Kevin Panter (Olimpija Milano) i Čarls Dženkins (Olimpijakos), dok su za sada ozvaničeni potpisi Marka Simonovića, Landrija Noka, Džordana Lojda, Lengstona Hola i Korija Voldena. Sasvim nova ekipa za novog šefa Sašu Obradovića. Biće to veliki izazov.


tagovi

KK ZenitBili Beron

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara