Željko Obradović (©MN Press)
Željko Obradović (©MN Press)

U Feneru obećavaju novog trenera i tim za mesec dana uz poruku: Bili su vrući razgovori sa Željkom

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.06.20. | 22:59

Ali Kodž otvoreno o pregovorima sa dojučerašnjim trenerom...

Željko Obradović je u utorak definitivno stavio tačku na sedmogodišnju misiju u Istanbulu i sada će u Barseloni čekati razvoj događaja na tržištu dok bude odmarao u narednih godinu dana.

Obradović je izabrao odmor pre nastavka rada u Feneru, koji se sprema za potpunu reformu budžeta – smanjenje od 45 odsto –, tima i sada stručnog štaba. Navijači bivšeg evropskog šampiona bili su razočarani Obradovićevom odlukom daode, a kao krivca za ovakav rasplet videli su prvog čoveka kluba Alija Kodža.

Izabrane vesti

Optužbe da predsednik kompletnog Sportskog društva Fenerbahče nije uložio dovoljno truda da zadrži najtrofejnijeg evropskog stručnjaka svih vremena odjeknule su jako, zbog čega je Kodž odlučio da izađe pred javnost i iznese svoju verziju priče...

“Tokom nekoliko sastanaka tokom sezone dogovorili smo se da bi najbolje bilo da priču o novom ugovoru ostavimo pošto se sve završi. Bilo je to na njegovu inicijativu. Na kraju sezone seli smo za sto s našim trenerom i razgovarali. Naravno, čim su se otvorile granice zbog cele situacije sa pandemijom, Željko je doputovao u Istanbul“, kaže Ali Kodž i nastavlja:

“Razgovori su bili vrući. Izneli smo naše mišljenje, našu viziju, budžet i šta je to što je realnost s naše strane“.

Deo javnosti veruje da je jedan od razloga Željkove konačne odluke to što je tokom sezone bilo dosta kašnjenja u isplatama mesečnih primanja za igrače i stručni štab...

“Istina je da je bilo određenih kašnjenja zbog nekih poteškoća tokom sezone, ali obećali smo mu da neće biti kašnjenja naredne sezone sa manjim budžetom“.

Fenerbahče će se po svoj prilici ovog leta rasuti, a Kodž tvrdi da je Obradoviću obećao sve, čak i igrače koje je on video u timu za budućnost.

“Baš kao što je bilo svaki put dosad, rekli smo mu da ćemo tim graditi po njegovoj viziji i željama. Kasnije nam je iskreno rekao da mora da obavi razgovor s porodicom i da će nam uskoro reći svoju konačnu odluku“.

Ona je bila nepovoljna po upravu i klub...

“Poslao nam je pismo u utorak uveče u kojem nam je rekao da ne želi da radi ovaj posao naredne sezone. Poštujemo njegovu odluku, iako smo svi ovu vest nevoljno prihvatili“.

Kodž napominje da će Željko zauvek ostati jedna od najvažnijih osoba u novijoj istoriji Fenera...

“Kada budemo igrali prvu sledeću utakmicu pred navijačima, napravićemo mu oproštaj kakav zaslužuje legenda našeg kluba. Naši odnosi će i u budućnosti biti dobri i nastavićemo da sarađuujemo“.

Ali...

“Život mora da se nastavi. Realnost koju živimo zahteva od nas da reagujemo brzo i donesemo logičnu odluku po pitanju novog trenera i rostera. Želimo da imamo strukturu novog tima u narednih mesec dana. Mislim da smo na dobrom putu kada su u pitanju tim i trener koji će se poklopiti s našim ambicijama i mogućnostima. Moramo da budemo odgovorni i napravimo racionalne korake pod postojećim uslovima. Kada se finansijski uslovi budu poboljšali u budućnosti i budžet će biti veći“.

Prvi kandidat da nasledi Željka Obradovića je Šarunas Jasikevičijus, po predlogu srpskog trenerskog asa i navodno generalni menadžer Mauricio Gerardini "agresivno" radi na tome da dođe do dogovora s litvanskim stručnjakom.



tagovi

Fenerbahče BekoAli KodžŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara