Košarkaši Virtusa (Foto: Starsport)
Košarkaši Virtusa (Foto: Starsport)

U Italiji ništa novo, Virtus posle velikog preokreta zakazao finale sa Olimpijom

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 23:19

Miloš Teodosić ubacio devet poena u pobedi nad Tortonom, u trećoj utakmici polufinala

Košarkaši Virtusa iz Bolonje ponovo će se protiv Olimpije Milano u finalu boriti za titulu šampiona Italije. Pre dve godine su podigli pehar predvođeni Aleksandrom Đorđevićem, prošle je Olimpija Milano sela na presto, videćemo kome će pripasti treći uzastopni okršaj u završnoj bici.

Sastav Serđa Skariola je gubio i 17 razlike u drugom kvartalu, ali je u drugom poluvremenu uspeo da uspostavi kontrolu, istopi zaostatak i serijom 12:2 početkom odlučujuće deonice stigle do preokreta. Tortona nije imala snage da se vrati, te je poražena 92-89 i pometlana sa 0-3 u polufinalu.

Izabrane vesti

Danijel Heket je bio najzaslužiniji za trijumf kojim je obezbeđeno finale, pošto je ubacio daleko najviše poena - 22 (5/8 iz igre i 9/9 sa linije penala). Ispratili su ga Marko Belineli i Tornike Šengelija sa po 11 poena (Gruzin ubeležio i sedam skokova), dok je do 10 brojao Džordan Miki.

Iskusni srpski plejmejker, Miloš Teodosić, proveo je na terenu 21 minut i postigao devet poena (3/7 za tri) i tri asistencije.

U ekipi Tortone, koja je plasmanom u polufinale napravila izuzetan rezultat, prednjačio je Majk Daum sa 17 poena, tri manje dodao je Džej Pi Makjura, dok je do 15 brojao Leonardo Kandi. Dvocifren sa 12 poena bio je i Kameron Hant. Treba istaći i da je ekipi nedostajao ponajbolji igrač Semaž Kriston, zbog povrede.

U sastav iz Pijemonta je prilično uloženo ove sezone, napravljen je respektabilan tim, iza kojeg stoji vlasnik kompanije luksuznih jahti "Bertram Yachts", Benjamino Gavio. Klub ima velike ambicije, a posle ovosezonskih rezultata se očekuje da napravi iskorak i od naredne takmičarkse godine zaigra na evrosceni.

Što se tiče Virtusa, osvojio je Superkup početkom sezone, po povratku u Evroligu nakon 15 godina ostvario učinak 14-20, što je bilo dovoljno samo za 14. mesto. U finalu Kupa Italije izgubio je iznenada od Breše.

Najavljeno je da će budžet kluba za narednu sezonu biti skraćen za 6.000.000 evra, a izvesno je i da će igrački kadar doživeti ozbiljne promene, kakav god da bude ishod finala. Očekuje se ipak da klub dobije vajd kartu Evrolige, kako bi nastavio da se bori u najkvalitentijem evropskom takmičenju.



tagovi

Virtus BolonjaTortonaMiloš TeodosićDanijel HeketPalakanestroKošarkaška Serija AItalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara