Braća Pavićević, Đorđije i Mihailo (©MN Press)
Braća Pavićević, Đorđije i Mihailo (©MN Press)

U Mornaru ogorčeni: Sramota! Preispitaćemo odluku da igramo u ABA ligi

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.06.20. | 15:45

Klub iz Bara opravdano ljut

Jadranska liga zadržaće tri pozicije za Evrokup i u sezoni 2020/21, što je samo potvrdilo spekulacije da će Mornar ostati bez ulaznice u drugo po kvalitetu klupsko takmičenje u Evropi.

SVI UČESNICI EVROKUPA

Izabrane vesti

Partizan, Budućnost i Cedevita Olimpija će i na jesen u Evrokup, a iz Bara ogorčeno poručuju da je odluka – sramotna.

“Odluka je sramotna. Da je bord Evrokupa doneo odluku kao što je to uradila Evroliga, da je poništila sezonu i ostavila sve učesnice iz prošle, ne bismo ništa komentarisali, ali ovako, jedina reč je sramota. Podsećam da smo uz Partizan i Budućnost jedini bili za nastavak takmičenja, da smo formirali ekipu za završnicu prošle i narednu sezonu. Pored toga u trenutku prekida na parketu smo izborili mesto u polufinale plej-ofa, a samim tim i u Evrokupu“, poručio je, između ostalog, prvi čovek Mornara Đorđije Pavićević za Sportklub i nastavio:

“Logično je da ćemo u periodu koji sledi preispitati naše učešće u ABA ligi jer se sada otvoreno postavlja pitanje koja je svrha takmičenja u kojem se ne vrednuju rezultati koji su ostvareni na parketu“.

Kako je otkriveno, Mornar je počeo da priprema roster za takmičenje u Evrokupu, pa samim tim uprava nije podnosila prijavu za FIBA Ligu šampiona, u kojem je klub iz Bara i nastupao u sezoni za nama.

Mornar je dosad angažovao Tejlora Smita iz Nantera i Aleksandra Lazića iz Primorske, dok je Antabija Voler otišao u Igokeu. Za Primorsku se vezuju još neka košarkaška imena zanimljiva jadranskom regionu. 

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Đorđije PavićevićEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara