©ABA liga, Dragana Stjepanovic
©ABA liga, Dragana Stjepanovic

U Podgorici će pratiti šta se dešava u Splitu: Zvezda u poslednjem kolu "lomi" bitku za osmo mesto

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.04.24. | 21:53

U poslednjem kolu pada odluka o rivalu Crvene zvezde na startu plej-ofa. Crveno-beli idu na noge Splitu, dok će Studentski centar igrati protiv Budućnosti

Crvena zvezda pobedom nad Studetskim centrom (94:76) apsolutno zasluženo, kolo pre kraja ligaškog dela ABA lige, obezbedila prvu poziciju u plej-ofu, ali će ime protivnika na startu doigravanja dobiti tek u poslednjem kolu.

Ekipa Janisa Sferopulosa će u četvrtfinalnoj seriji sa Studentskim centrom ili Splitom, koji poslednje kolo dočekuju sa identičnim skorom pobeda i poraza 11-14. Ipak, Podgoričani su u prednosti, jer imaju bolji međusobni skor od ekipe Slavena Rimca. Stoga nešto spokojnije dočekuju 5. april kada će biti dan odluke.

Izabrane vesti

U borbu za osmu poziciju umešana je i Crvena zvezda, koja u poslednjem kolu gostuje upravo Splitu. Sa druge strane Studentski centar će igrati protiv Budućnosti u Morači.

"Bili smo veoma fokusirani i koncentrisani. Započeli smo meč na veoma dobar način i ofanzivno i defanzivno. Još na početku smo došli do dvocifrene prednosti. Kontrolisali smo utakmicu svakog trenutka i nismo dozvolili protivniku da razmišlja o pozitivnom ishodu. Zalužili smo da obezbedimo prvo mesto, jer smo bili najstabilniji tokom ligaškog dela sezone, u odnosu na naše konkurente", rekao je Sferopulos.

Grk ima vrlo pozitivne utiske nakon završetka ligaškog dela sezone, stoga vrlo ozbiljno dočekuje plej-of.

"Veoma takmičarska i zahtevna liga, ima mnogo timova koji znaju da igraju. Ako niste potpuno u meču možete da izgubite od bilo koga. Mi smo profesionalni i znamo da je klubu važno da osvaja trofeje. U Evroligi smo bez šansi za plej-of i plej-in, pa nam je fokus na ABA ligi. Profesionalci smo, svi igrači moraju da daju najbolje od sebe za tim. Mi imamo tri utakmice do kraja ligaškog dela sezone, jednu u ABA ligi i dve u Evroligi, moramo da odigramo sve tri utakmice najbolje što više možemo".

Studentski centar je večeras u dvorani Aleksandar Nikolić pokazao brojne kvalitete, ali jednostavno nije imao snage da se nosi sa kvalitetnijim protivnikom.

"Crvena zvezda je zasluženo pobedila i zasluženo su osvojili prvo mestu u prvom delu sezone. Vidi se ogromna razlika, mada smo u nekom delu igrali i jako dobro. Međutim, protiv ovakve vam padne fokus, omogućili smo im dosta otvorenih šuteva, to smo uradili u velikoj želji, da bismo pomagali, da bismo se skupili. Ubacili su 16 trojki od 29 šuteva. Oba početka, prvog i drugog poluvremena, otvorili smo katastrofalno, što nas je koštalo boljeg rezultata", rekao je Dejan Jakara.

Strateg Podgoričana se nije složio sa konstatacijom predstavnika medija da će njegov tim najverovatnije igrati protiv Crvene zvezde u četvrtfinalu.

"To je jedan vrlo težak komentar, nije se još desilo. Rekao sam igračima da nećemo ni gledati rezultat drugih utakmica, dok mi imamo šansu da sami odlučimo o ulasku u plej-of. Mi ćemo sve napraviti da opet iznenadimo Budućnost, ako ne uspemo, onda ćemo videti šta se dešava na drugoj utakmici".

Temperamentni stručnjak je bio prilično emotivan tokom utakmice. Kao da je mnogo toga zamerio svojim igračima.

"Možda i previše očekujem od njih. Gledam ove momke kako se bore, sjajno rade na treningu. Ali zašto ne bih tako mislio? Tako smo napravili dobrar rezultat dosad, tako ćemo i nastaviti", zaključio je Jakara.



tagovi

KK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara