©Star Sport
©Star Sport

Zvezda obezbedila pol poziciju na Jadranu! Studenti bili na "školovanju" kod Hange i Nedovića

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.04.24. | 19:52

Ekipa Janisa Sferopulosa iskoristila prvu meč loptu za overu prvog mesta ABA lige, uoči početka plej-ofa - 94:76

Okršaj sa slavnim Real Madridom u španskoj prestonici predstavljao je najavu ulaska Nemanje Nedovića i Adama Hange u pravu formu pred najvažniji period u ovoj sezoni, dok je obračun sa Studentskim centrom u dvorani Aleksandar Nikolić to zvanično i potvrdio. Sjajni dvojac ekipe Janisa Sferopulosa bio je najzaslužniji za slavlje nad Podgoričanima, kojim je Crvena zvezda i zvanično obezbedila prvo mesto pred start plej-ofa ABA lige - 94:76 (30:18, 17:16, 23:12).

Mađarski internacionalac je bio zaslužan za odlično otvaranje utakmice, dok je bivši reprezentativac Srbije na početku drugog poluvremena serijom trojki doneo nedostižnu prednost domaćem timu. Šuterski rafal na parektu ispratila je dominacija Crvene zvezde pod obručima, u čemu je prednjačio sjajni Džoel Bolomboj, pa gosti, uprkos velikoj želji, nisu imali snage da pariraju znatno kvalitetnijem protivniku.

Izabrane vesti

Od izuzetne važnosti za domaći tim bio je povratak Jaga dos Santosa, koji je zaigrao prvi put od preloma i operacije sinusne kosti, tačnije, nakon pet mečeva pauze. Brazilac je to iskoristio i da malo zagreje ruku, pa je meč okončao sa pet postignutih poena, za isto toliko minuta na terenu.

Crveno-beli su do polovine druge četvrtine gotovo besprekorno gađali za tri poena, pa su na kraju možda i preterali. Dovoljno je reći da su nakon 20 minuta igre uputili samo sedam šuteva za dva poena (pet pogođenih), a čak 20 za tri (devet pogodaka). Sa druge strane, ekipa Dejana Jakare je imala periode kvalitetne igre, pojačala je odbranu u drugoj deonici, pa je donekle sprečila domaćina da se drastičnije odlepi.

Fenomenalni Adam Hanga, uz pomoć Rokasa Gedraitisa, zasipao je koš Podgoričana trojkama, dok je tu ulogu na početku drugog poluvremena preuzeo Nemanja Nedović. Bek crveno-belih je drugo poluvreme otvorio sa tri vezane trojke, pa su u 23. minutu izabranici Janisa Sferopulosa otišli na +23, a gosti polako počeli da se mire sa činjenicom da će doživeti poraz u srpskoj prestonici.

Raspoloženje glavnih šutera i konstatna perednost koju je imao domaći tim, omogućila je grčkom strategu da prilično odmori Miloša Teodosića. Legendarni plejmejker je nešto duže na parektu bio u poslednjoj deonici, kada je zadržao loptu "pod ključem" i onda dodatno razigrao svoj tim, pa su crveno-beli konanstno uvećavali svoju prednost i umalo prebacili cifru od 100 ubačenih poena.

Nemanja Nedović je bio najefikasniji igrač utakmice sa 16 poena, a nedostajale su mu dve asistencije za dabl-dabl učinak. Adam Hanga gotovo da nije igrao u drugom poluvremenu, pa je ostao na učinku od 15 poena, šest asistencijai tri skoka. Njegov izostanak na parketu iskoristio je Džoel Bolomboj da ga sustigne po broju poena, a odlični centar je imao i pet skokova i tri asistencije. Dejan Davidovac je ubacio 12 poena, a Rokas Gedraitis 10. Kod gostiju je najefikasniji bio Emir Hadžibegić sa 15 poena.

ABA LIGA – 25. kolo

Četvrtak:

Zadar – FMP Železnik 72:75

/Božić 26 – Kuzmić 18/

Subota:

Krka – Cedevita Olimpija 92:78

/Stergar 17 – Kobs 16/

Mornar – Borac Mozzart 80:78

/Veders 25 - Tasić 19/

Cibona - Igokea 70:77

/Aranitović 21 – Nakić 16/

Nedelja:

Mega - Split 92:78

/Đurišić 31 - Fundemberk 25 /

Budućnost - Partizan Mozzart Bet 83:89

/Megi 17 - Ledej 22/

Ponedeljak:

Crvena zvezda - Studentski Centar 94:76

/Nedović 16 - Hadžibegović 15/



tagovi

Studentski centarAdam HangaNemanja Nedović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara