Screenshot - kkfmp.rs
Screenshot - kkfmp.rs

U Železnik se posle Kuzmića vratio i Rebec

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.12.23. | 10:50

Novo pojačanje za Pantere

Posle serije loših rezultata FMP se rastao sa trenerom Nenadom Stefanovićem i na njegovo mesto postavio Stevana Mijovića iz kragujevačkog Radničkog. Novom treneru je doveo već tri pojačanja.

Nakon angažovanja američkog plejmejkera Demetrea Robertsa i povratka Ognjena Kuzmića, u Železnik je stiglo još jedno poznato lice - slovenački plejmejker Matic Rebec. Kako su iz kluba istakli, ugovor je potpisan do kraja sezone.

Izabrane vesti

Ovaj 28-godišnji košarkaš je u sezoni 2018/2019 nastupao u dresu Pantera, a kasnije je igrao u Španiji u dresu Gipuskoe, pa u Ciboni, Rasta Fehti, Roanu, Raveni, Kjeti... Svakako najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri ostvario je na Evropskom prvenstvu 2017, kada je sa Slovenijom osvojio zlatnu medalju. Sezonu 2022/2023 započeo je u dresu Cedevite Olimpije, a u FMP dolazi iz redova Kazme (Kuvajt).

FMP je i pre promene trenera počeo da menja igrački kadar, pa je od 7. decembra doveo pet novih igrača, pošto su pre Robertsa, Kuzmića i Rebeca saradnje sa klubom parafirali i Amerikanac Kajl Foster, kao i svojevremeno jedan od najvećih talenata srpske košarke Vojislav Stojanović.

Sastav iz Železnika je trenutno na učinku 4-9 i posle prvog dela ligaškog dela sezone je tek 12. na tabeli. Od dolaska Mijovića odigrao je dve utakmice, izgubio od Zadra sa 77:92 i savladao Mornar u Baru sa 75:77.


tagovi

KK FMPFMPFMP ŽeleznikMatic Rebec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara