(AFP)
(AFP)

UCLA sanjala osvetu, probudio je žestok udarac Gonzage

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.11.21. | 13:02

U meču dva prvorangirana NCAA tima, Buldzi dobili Brunse još ubedljivije nego u ludom polufinalu fajnal-fora

Evropski klubovi su se razmahali u kontnentalnim i nacionalnim takmičenjima, NBA liga je uveliko u zaletu, reprezentacije su u niskom startu pred početak kvalifikacija za Svetski kup. Ali, ako Amerikance naklonjene košarci pitate koji im je događaj najviše okupirao pažnju u utorak uveče, mnogobrojni bi uperili prstom na meč Gonzage i UCLA, odigran u okviru Empajer klasik okupljanja u Las Vegasu, jednog od silnih među koledž timovima pre početka konferencijskog dela sezone (krajem decembra) koja nemaju dalekosežan rezultatski značaj (ne utiču na plamasman na NCCA turnir).

Izabrane vesti

Ali dok je Evropljanima taj koldež format i posle "sto godina" teško razumljiv, ovaj "revijalni" duel je za Amerikance bio poseban. Prvo, sastala su se dva tima koja još pre starta sezone važila za dva najveća favorita za osvajanje šampionskog prstena. Takođe, Buldozi su žestoko zadužili Bruinse u prošlogodišnjem ludom polufinalu fajnal-fora koje je dobro počelo za koledž iz Los Anđelesa. Ali se nije dobro završilo. Ni u regularnom delu meča, ni u produžetku koji je odlučio Džejlen Sags trojkom sa zvukom za istek 45. minuta.

Sagsa, Kisperta i Ajajaija više nema u studentskoj klupi Gonzage. Otišli su u NBA. UCLA nije pretrpela prevelike promene, pa se nadala da je kucnuo čas za malu osvetu.

Međutim, Gonzaga je "zakucala" ubedljiv trijumf (83:63) koji je bio vidljiv još u prvih 20 minuta (45:25). Izostanak povređenog Kodija Rajlija pokazao se kao preveliki hendikep za tim iz LA koji je na kraju bio prelak zalogaj za Buldoge predvođene Nembhardom (24 poena, 5 skokova, 6 asistencija), Timijem (18 poena, 8 skokova), Holmgrenom (15 poena, 6 skokova) i Stroterom (12 poena, 9 skokova). Žakez (19 poena), Đuzang (11 poena) i Kempbel (11 poena), praktilčno bez ikakve podrške ostatka ekipe nisu mogli treneru Majku Kroninu da vrate osmeh na lice.

"Odsustvo Rajlija (14 poena, 10 skokova i 5 asistencija u meču Fajnal fora) uticalo je na nas. Moramo da budemo jači da bi stigli do cilja. Imali smo previše teških šuteva na početku...", kratko je analizirao trener UCLA kojoj je ovo bio peti poraz od Gonzage u istoriji međusobnih mečeva, uz samo dve pobede. Ne toliko bolan kao onaj prošli na fajnal foru, ali je dovoljna opomena da ako najtrofejniji koledž želi da se vrati na NCAA presto na koji se nije peo još od 1995. teško da će uspeti ove sezone ukoliko ovako lako digne ruke protiv prvog favorita.

Na drugoj strani Mark Fju, koji tokom leta nije ostao samo bez pomenutig studenata već i prvog pomoćnika i desne ruke Tomija Lojda (preuzeo Arizonu), zadovoljno se smeškao posle meča. Ne broji trijumfe, ne sabura rekorde. Samo čeka poslednji meč u godini. Jedini koji nije dobio.... Jedini koji malom koledžu iz Spokena nedostaje...


tagovi

NCAAGonzaga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara