Dorijan Fini Smit i Džel Embid (©AFP)
Dorijan Fini Smit i Džel Embid (©AFP)

Uličarsko ponašanje i udarci ispod pojasa: Harden isključen, Embid pomilovan - Meksi ugasio Bruklin (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.04.23. | 04:25

Asovi Filadelfije skupljali nesportske...

Ogroman korak napravila je Filadelfija ka prolasku u narednu fazu plej-ofa. Otišla je u Bruklin po brejk i napravila ga, povela je 3:0 u seriji i bacila Netse na kolena. I figurativno, ali i bukvalno su domaći igrači u nekoliko navrata završavali na zemlji zbog udaraca ispod pojasa. 

Asovima Filadelfije pao je mrak na oči, kratak je fitilj bio Džejmsu Hardenu i Džoelu Embidu. Skupljali su nesportske zbog udaraca u predelu prepona, organizator igre Seventisiksersa je i isključen, dok je Kameruncu za “uličarsko pronašanje” progledano. Najbolji igrači pravili su Filadelfiji probleme umesto Bruklinu, a krcatu arenu i protivnika ugasio je Tajris Meksi - 102:97. 

Izabrane vesti

Dok su se Džoel Embid i Džejms Harden na nepropisan način obračunavali sa protivnicima, Tajris Meksi se koristio dozvoljenim sredstvima. Kada prvog asistenta nije bilo, a glavni suparnik Nikole Jokića za MVP nagradu nije mogao ništa u napadu, Tajris Meksi uzeo je loptu i rešio utakmicu. Svezao je deset poena u završnici i doneo pobedu Filadelfiji. Trojka, ulaz, pa step-bek trojka! 

Fenomenalan je na startu plej-ofa Tajris Meksi, neuhvatljiv je za bekove Bruklina. U drugoj utakmici bio je neumoljiv, isporučio je 33 poena i bio daleko najefikasniji, da bi u trećoj pogađao u prelomnim trenucima. Nametnuo se kao lider, demonstrirao da ima petlju i Filadelfija će ponajviše zahvaljujući njemu biti u prilici da u subotu završi seriju. 

Da su sudije donosile za nijansu drugačije odluke, verovatno, ne bi. 

Na samom startu arbitri su mogli da isključe Džoela Embida. Kamerunac je ostao na parketu pod košem, preskočio ga je Nikolas Klekston, a centar Seventisiksersa ga šutnuo nogom. Namera je bila očigledna, no isključenja nije bila. Rezultat svega: nesportska za Embida, tehnička za Klekstona. 

Bruklin je veći deo meča bio u zaostatku, početkom treće deonice je uraganskim naletom istopio minus, a živce je izgubio Džejms Harden. Udario je Rojsa O’Nila i tu sudije nisu imale dilemu - isključenje! Prethodno je popularni Brada izveo prva slobodna bacanja u seriji... 

Tenzija je u areni mogla da se reže nožem, a posle Hardena je ubrzo i za Klekstona bio kraj. Uneo se u Embida i zaradio drugu tehničku. Izbacio je sebe iz utakmice i od tog trena krenuo je pad Bruklina. Fini Smit je naterao Embida da napravi petu ličnu pet minuta pre kraja, ali nije uspeo da ga izbaci iz utakmice.

To je, uz simultanku Meksija, bio ključ. Embid je osam sekundi pre poslednje sirene blokirao Dinvidija, koji ga je napao prodorom. Tajming za rampu bio je savršen. Zatim je Pi Džej Taker bio polovičan sa linije penala, mogao je Bruklin dva puta do produžetka, ali je oba zakazao. Prvo Dinvidi na ulazu, a zatim je domaćin napravio grešku na ubacivanju. Iskoristio je poklon Melton, došao do lopte i poentirao za treću pobedu Filadelfije.

NBA LIGA, PLEJ-OF - PRVA RUNDA:

Petak

Bruklin - Filadelfija 97:102

/Bridžis 26 - Meksi 25/

Golden Stejt - Sakramento 114:97

/Kari 36 - Foks 26/

LA Klipers - Finiks 124:129

/Pauel 42 - Buker 45/



tagovi

Džejms HardenDžoel EmbidFiladelfija SeventisiksersBruklin Netsplej-of NBA ligeNBA ligaTajris Maksi

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara