Foto: MN Press (Vanja Marinković)
Foto: MN Press (Vanja Marinković)

Umalo stotka u Saragosi, Vanja Marinković dvocifren u sedmom porazu Baskonije

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.12.21. | 00:06

Saragosa na krilima Meta Moblija deklasirala ekipu Nevena Spahije

Muči se Baskonija na oba fronta ove sezone. U Evroligi je na svega šest pobeda iz 17 mečeva, dok u ACB ligi posle 15 rundi već ima sedam poraza. Poslednji je bio jedan od ubedljivijih baskijskog tima u ovogodišnjem prvenstvu. Umalo da pukne stotka na severoistoku Španije, ekipu Nevena Spahije je praktično za poluvreme deklasirala Saragosa – 97:79.

Domaćin je predvođen raspoloženim Metom Moblijem – do poluvremena ubacio 17 poena - u nizu ubacivao poene, vezao je pet na startu, potom pri rezultatu 12:12 napravio seriju 11:0, da bi već na pauzi imao prednost od 26 koševa. Meč je već tada praktično bio rešen.

Izabrane vesti

Pomenuti Mobli je u nastavku ubacio u manju brzinu, te je meč završio sa 20 poena, što je opet bilo dovoljno da ponese epitet najefikasnijeg pojedinca utakmice. Na drugoj strani je najistaknutiji sa 16 poena bio Vejd Boldvin koji je ubacio 16 poena, dok je nekadašnji igrač Partizana Vanja Marinković takođe bio dvocifren. Srpski košarkaš je za nešto više od 17 minuta na parketu postigao 11 poena, uz procenat uspešnosti u šutu iz igre od 50 odsto (3/6), a zabeležio je još i tri skoka i jednu asistenciju.

Još jedan igrač nama poznat po igrama u ABA ligi, Lendri Noko, meč je završio sa tri poena, s tim da je nekadašnji košarkaš Crvene Zvezde na parketu proveo tek nešto manje od pet minuta.


tagovi

Vanja MarinkovićACB ligaKK SaragosaBaskonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara