Rihards Lomaš (©fiba.basketball)
Rihards Lomaš (©fiba.basketball)

Umesto Partizanovog pojačanja Smita u Virtus stiže Bankijev ljubimac

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.12.23. | 09:54

Letonski reprezentativac Rihards Lomaž bi trebalo da se preseli u Bolonju

Rastala se nedavno Virtus Bolonja sa Džejlinom Smitom i otvorila mu put ka prelasku u redove Partizan Mozzart Beta. Amerikanac sa hrvatskim pasošem je već stigao u Beograd kako bi se stavio na raspolaganje Željku Obradoviću, a Bjankoneri su mu izgleda spremili i zamenu.

Kako je prvi preneo Emilijano Karkija sa Sportanda, a potvrdio i BasketNews, na pragu prelaska u Virtus je ljubimac trenera Luke Bankija, letonski reprezentativac Rihards Lomaž. Očekuje se da iskusni šuter parafira saradnju sa timom iz Bolonje do kraja takmičarske godine.

Lomaž je sezonu počeo u Turskoj, gde je u dresu Merkezefendija imao odlične brojke: 14,7 poena, 2,7 skokova i 2,3 asistencije. Tako u pravoj formi stiže kod trenera sa kojim je imao odličnu saradnju u letonskoj reprezentaciji. Bio je jedan od ključnih igrača Letonije tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, gde je pod Bankijevim vođstvom beležio 15,6 poena, četiri asistencije i 2,7 skokova.

Ovaj 27-godišnji šuter se tako vraća u Evroligu, gde je nastupao u dresu francuskog Asvela i zabeležio 33 nastupa. Pre tima iz Vilerbana igrao je u domovini, a posle je branio i boje Getingena, Saragose i Oldenburga.


tagovi

Rihards LomažVirtus BolonjaLuka Banki

Obaveštavaj me

Evroliga

Ostale vesti


Najviše komentara