Rihards Lomaš (©fiba.basketball)
Rihards Lomaš (©fiba.basketball)

Umesto Partizanovog pojačanja Smita u Virtus stiže Bankijev ljubimac

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.12.23. | 09:54

Letonski reprezentativac Rihards Lomaž bi trebalo da se preseli u Bolonju

Rastala se nedavno Virtus Bolonja sa Džejlinom Smitom i otvorila mu put ka prelasku u redove Partizan Mozzart Beta. Amerikanac sa hrvatskim pasošem je već stigao u Beograd kako bi se stavio na raspolaganje Željku Obradoviću, a Bjankoneri su mu izgleda spremili i zamenu.

Kako je prvi preneo Emilijano Karkija sa Sportanda, a potvrdio i BasketNews, na pragu prelaska u Virtus je ljubimac trenera Luke Bankija, letonski reprezentativac Rihards Lomaž. Očekuje se da iskusni šuter parafira saradnju sa timom iz Bolonje do kraja takmičarske godine.

Izabrane vesti

Lomaž je sezonu počeo u Turskoj, gde je u dresu Merkezefendija imao odlične brojke: 14,7 poena, 2,7 skokova i 2,3 asistencije. Tako u pravoj formi stiže kod trenera sa kojim je imao odličnu saradnju u letonskoj reprezentaciji. Bio je jedan od ključnih igrača Letonije tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, gde je pod Bankijevim vođstvom beležio 15,6 poena, četiri asistencije i 2,7 skokova.

Ovaj 27-godišnji šuter se tako vraća u Evroligu, gde je nastupao u dresu francuskog Asvela i zabeležio 33 nastupa. Pre tima iz Vilerbana igrao je u domovini, a posle je branio i boje Getingena, Saragose i Oldenburga.


tagovi

Rihards LomažVirtus BolonjaLuka Banki

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara