Printscreen
Printscreen

Unikaha stiže u Beograd (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 20:46

Ni 31 poen Hantera Hejla nije bio dovoljan Promiteasu da pobedi ekipu iz Malage i obezbedi majstoricu za mesto na fajnal foru FIBA Lige šampiona

Fajnal for FIBA Lige šampiona igraće se od 26. do 28. aprila u beogradskoj areni, a svoje mesto na završnom turniru u prestonici Srbije prva je bukirala Unikaha. Preživela je španska ekipa vruće gostovanje u Dimitris Tofalos areni i sprečila Promiteas da izbori majstoricu - 83:90.

Ni 31 poen čigre sa Novog Zelanda Hantera Hejla nije bio dovoljan grčkom predstaviku za plasman među najbolja četiri tima, objektivno trećeg evropskog klupskog takmičenja po kvalitetu. Imao je i španski tim raspucanog šutera u vidu Tajlera Kalinoskog, a Amerikanac ga je na fajnal for poveo sa 23 poena.

Izabrane vesti

Takođe, dominirala je Unikaha u skoku i uhvatila 37 lopti naspram samo 25 skokova rivala. Na kraju je nije koštalo ni samo 19 unovčenih slobodnih bacanja iz 29 pokušaja. Unikahi je ipak bila dovoljna zaliha od 11 poena sa kojom je ušla u poslednju deonicu. Ključnu prednost gosti su napravili upravo u trećem periodu igre kada su limitirali rivala na svega 11 postignutih poena, a ubacili 19.

Za preostala mesta u Beogradu upravo se bore Ludvigzburg i Mursija, dok su sutra na programu dueli Tofaš - Tenerife (18.00) i Peristeri - Bon. Ludvigzburg vodi 1:0, a prednost imaju i Tofaš i Peristeri.


tagovi

FIBA Liga šampionaUnikaha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara