twitter.com/unicsbasket
twitter.com/unicsbasket

Uniks nastavlja da se pojačava, potpisao i Vil Tomas

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.07.21. | 22:24

Posle serije ruskih igrača, došao red i na strance

Vratio se Uniks u Evroligu, ali će pred početak sezone u elitnom takmičenju u potpunosti promeniti izgled. Uz trenera Dimitrisa Priftisa ekipu je već napustio veliki broj igrača, a pojačanja se nižu kao na traci. Najnovije u nizu - bivši igrač Valensije i Zenita Vil Tomas.

Amerikanac se rastao sa Zenitom posle dve provedene godine u Sankt Peterburgu. Ostaje u Rusiji, a sa timom iz Kazanja je parafirao jednogodišnju saradnju.

Izabrane vesti

Ovaj 35-godišnji košarkaš iza sebe ima 144 utakmice u Evroligi, a Uniks će mu biti četvrta ekipa u elitnom društvu posle pomenutih Valensije i Zenita, ali i Unikahe.

U sezoni za nama je beležio 9,3 poena i 4,9 skokova po meču, a pomogao je ekipi Ćavija Paskvala da se domogne plej-ofa. U VTB ligi je imao još bolji učinak, 11,9 poena i 4,4 skoka po nastupu tokom minule takmičarske godine.

Pre Tomasa Uniks je na mesto šefa struke postavio Velimira Perasovića, a od pojačanja je dovodio samo domaće košarkaše. Stigli su Vjačeslav Zajcev i Jevgeni Valijev iz Himkija, Andrej Voroncevič i Artem Komolov iz Nižnjeg. Tomas je prvo inostrano pojačanje, a nove ugovore sa klubom su parafirali Džon Braun, Georgi Žbanov i Dmitri Uzinski.

Ugovori su istekli brojnim igračima, od kojih je Džordan Tiodor novo uhlebljenje pronašao u Japanu (Alvark), dok je Okaro Vajt pošao koracima trenera Priftisa, te je danas ozvaničen kao novo pojačanje Panatinaikosa. Džamar Smit je u Bahčešehiru, a u slobodne vode su uplivali i Nejt Volters, Pavel Sergejev, Jevgeni Kolesnikov, Džon Holand, Pavel Antipov, Kostas Kajmakoglu i Armtem Klimenko.



tagovi

UNIKS KazanjVil TomasKK Zenit

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara