Foto: BC Barcelona twitter
Foto: BC Barcelona twitter

Uragan Mirotić i izvanredni Kjurik prelomili El Klasiko, Barsa nanela prvi poraz Realu u ACB ligi

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.12.20. | 23:30

Omraženi rival pronašao je slabu tačku Madriđanima u Vizing centru

Opravdao je El Klasiko očekivanja, a Barselona se potrudila da više nema neporaženih timova u ACB ligi. Real madrid posustao je u 16. kolu španske lige, nosio se sa Barselonom i strašnim Nikolom Mirotićem, ali kada mu se priključio Kajl Kjurik, odgovora više nije bilo - 87:82

Ugasio se Real posle vođstva od 68:66. Zaribala je mašina Pabla Lasa. Kola su krenula nizbrdo i nije bilo povratka. Osetila je Barselona krv, rešila je da nagazi domaćina i grogiranom takmacu zada završni udarac. A imala je sa kim. Kajl Kjurik ne prašta kada uđe u seriju.

Izabrane vesti

Pridružio se Kjurik raspucanom Nikoli Mirotiću, udarnoj napadačkoj igli Barselone. Spustio je Mirotić roletnu i ugasio nade Madriđana u poslednjem minutu. Bila je to kruna na fantastičnu partiju.Ko zna koju u nizu... Ubacio je maestralni Nikola Mirotić 26 poena i uhvatio je 10 skokova u El Klasiku.

Na snazi je bio egal tokom čitavog meča. Rezultatska klackalica, poen za poen i naelektrisana atmosfera, karakteristična za El Klasiko. I naravno izvanredna košarka. Ono najbolje što ACB liga može da ponudi. Da je razlika u kvalitetu minimalna, potvrdio je večerašnji El Klasiko.

Mrsile su se mrežice, šuteri su podesili nišanske sprave, ali ni Barsa, ni Real nisu uspevali da uđu u prepoznatljive serije kada zatrpavaju koš rivala i nemilosrdno gaze. Koliko je i jednima i drugima važan trijumf, govore reakcije Edija Tavaresa i obično hladnog kao špricer Korija Higinsa. Prodrmao je Higins dobrano konstrukciju koša i ispoljio emociiju. Adam Hanga ponovo je odigrao odličan meč, baš kao i prošle nedelje kada je blistao u katalonskom derbiju protiv Huventuda. Trojka na trojku, atraktivno zakucavanje na zakucavanje. Obe strane su imale odgovor, ali je neko u odlučujućoj četvrtini morao popustiti.

Izvrsno drugo poluvreme odigrali su Real Madrid i Barselona u Vizing centru u Madridu. Počela je da drhti ruka košarkašima Reala, izvanredni šuteri Džejsi Kerol i Serhio Ljulj počeli su da popuštaju pod pritiskom, a Šarunas Jasikevičijus se oslonio na one najbolje večeras. Užarila se ruka Kajlu Kjuriku i Barsa je uz Mirotića i Hangu dobila još jednog raspoloženog igrača u završnici. Odjednom deset razlike za Barselonu i tajm-aut Pabla Lasa. Ubacili su Katalonci Madriđane u mašinu. Zadao je Kajl Kjurik udarac Madriđanima i odveo Barsu na dvocifrenu razliku, prvu na utakmici. Tinjala je nada u timu Pabla Lasa posle trojke Kerola da Blankosi mogu do preokreta i da meč uvedu u dramatičnu završnicu. Iskontrolisala je Barsa meč, nije dozvolila sebi da prokocka prednost i nanela je Realu prvi poraz u španskom prvenstvu. Pokušao je Real sa penal završnicom, ali je bio predaleko, a vremena nije ostalo dovoljno.

Nikola Mirotić je sa 25 poena, 10 skokova i indeksom 41 bio centralna figura meča. Barselonu su ka trijumfu pogurali Kajl Kjurik sa 14 poena, dva manje dodao je Kori Higins, a 10 su ubacili Adam Hanga i Pjer Oriola. Kod Reala su se istakli Serhio Ljulj sa 14 poena, Gabrijel Dek se zaustavio na 12, Tavares na 11, a dvocifren je bio i Džejsi Kerol (10).

ACB LIGA - 16. KOLO

Nedelja

Real Madrid - Barselona 82:87

/Mirotić 26 - Ljulj 14/



tagovi

ŠpanijaLiga EndesaKK Real MadridKK Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara