(©Nikola Vuruna/ABA liga)
(©Nikola Vuruna/ABA liga)

Đurišić je poezija u pokretu: Ponovo se 'zapalio' i pogurao Megu ispred Cedevita Olimpije

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 19:09

Ekipa Marka Baraća će sa četvrte pozicije u plej-of ABA lige

Još malo nepoznanica postoji, do ponedeljka uveče znaće se definitivno ko će sa koje pozicije u plej-of ABA lige. Od danas je jedna stvar sigurna: Mega je cementirala četvrto mesto, pretekla je Cedevita Olimpiju pobedom nad Igokeom u Laktašima – 92:78.

Aco Petrović je rekao da je Megina igra nešto najleše što je video, rapsodija košarke. Posebno je to u Laktašima važilo za Nikolu Đurišića. Bio je poezija u pokretu. Izvrsno igra momak rođen u Gentu ove sezone, iskoričio je u prvi plan po odlasku Nikole Topića. U nizu od sedam pobeda je jedna od najbitnijih karika. Splitu je u prošlom kolu isporučio 31 poen, mrsio je mrežicu jednom po minutu, da bi Igokeu počastio sa 26 poena.

Izabrane vesti

Ako se po jutru dan poznaje, velika je karijera pred Nikolom Đurišićem. Na terenu je bio sveprisutan, gotovo da nije izlazio iz igre i sa lakoćom je stizao do koša. Dirigovao je igrom Mege, poentirao i asistirao, a posao mu je olakšan pošto je Igokea često skupljala na Urošu Plavšiću.

Kapiten Mege je upisao novi dabl-dabl, na 17 poena pridodao je 16 skokova. Zaključao je reket, bio aktivan na ofanzivnom skoku, šest puta pogodio iz ’druge šanse’. Slično je bilo i sa Andrijem Jelavićem. Hrvatski krilni centar je, poput Uroša Plavšića, ostvario dabl-dabl. Trijumfu je doprineo sa deset poena i 12 uhvaćenih lopti.

Mega je u drugom periodu imala čak 22 poena prednosti, dosta je oscilirala, ali na kraju zabeležila ubedljivu pobedu. Najviše problema zadavali su joj Goran Filipović i Dragan Milosavljević, koji su zbirno ubacili 35 poena i bili najefikasniji kod Igokee. Pratio ih je Marko Jeremić sa 14, dok je 12 ubacio Džeki Karmajkl.

ABA LIGA - 26. KOLO

Petak

Cibona - Cedevita Olimpija 72:97

/Bundović 18 - Šaškov 18/

Studentski Centar - Budućnost 80:93

/Doukins 20 - Rajt 18/

Subota

Igokea - Mega 78:92

/Filipović 18 - Đurišić 26/

19.00: Borac Mozzart - Krka

21.00: FMP - Mornar

Nedelja

18.00: Split - Crvena zvezda

Ponedeljak

19.00: Partizan Mozzart Bet - Zadar



tagovi

IgokeaKK MegaABA ligaNikola ĐurišićAndrija JelavićUroš PlavšićDragan MilosavljevićDžeki KarmajklMarko Jeremić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara