Vlade Đurović (©Starsport)
Vlade Đurović (©Starsport)

Đurovićev rezime Evrolige: Panteru ne verujem, Teodosiću na kraju duša u nosu

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.24. | 09:53

„Ni jedna, ni druga ekipa nema igrača odluke“, tvrdi proslavljeni trener

Za Partizan Mozzart Bet i Crvenu zvezdu evroligaška sezona je završena. Očekivanja su bila ogromna i od jednih i od drugih. Razočarali su i jedni i drugi.

Među onima koji su očekivali više od večitih rivala je i proslavljeni trener Vlade Đurović, koji je svoj rezime evroligaške sezone izneo na Areni sport.

Izabrane vesti

„Pitaju me svi ljudi, koji je razlog. Jedan od razoga je što ni jedna, ni druga ekipa nema igrača odluke. U Monaku se zna da je to Džejms, u Baskoniji se zna da je to Hauard. U Partizanu misle da je to Panter. Pa, nije Panter. Ja njemu ne verujem! Kad bih bio trener Partizana, ja ne bih rekao: „Dajte loptu Panteru, pa neka on reši“. On će da rešava, ali koliko puta će da pogodi?", pričao je Đurović.

Isti problem ima i Crvena zvezda.

"Zvezda ima Teodosića, ali u poslednjim sekundama meča njemu je duša u nosu. Da bi on rešavao, on ne bi trebalo da igra 35 minuta, već samo poslednjih pet. A ko drugi da rešava? Jago, Hanga, Gedraitis... Ili Tobi, kao ima strašan šut za tri poena, pa da on izađe i šutira? Kad gubiš utakmice u finišu, znači da nemaš igrača odluke. To je ono na prvu loptu što može da se kaže“.

Nastavio je Đurović u istom stilu.

„Ispalo je da su naša očekivanja bila nerealna, jer smo napravili zvezde od nekih igrača. I u Zvezdi i u Partizanu ima igrača koji nisu nivo Evrolige, ali neću sad o imenima“.

Jedino za koga je Đurović imao reči hvale su – navijači.

„Zvezda je dobila 11, a izgubila 23 utakmice. Imala je fantastičnu posetu i podršku navijača. Uz takav huk sa tribina da toliko utakmica izgubiš kod kuće, stvarno je razočaravajuće. Ovaj poslednji rezultat je baš razočaravajući. Nedopustivo je da izgubiš 45 razlike od ekipe koja se jedva plasirala na deseto mesto. Slična je situacija sa navijačima Partizana. Najbolje navijače imaju, korektno suđenje i toliko poraza... Došao mi je prijatelj sa Kipra, veliki navijač Partizana. Došao je zbog Partizana da gleda meč sa Valensijom. To je ljubav neverovatna“.

Završni utisak:

Moramo da budemo razočarani, jer se nikad ovoliko nije pisalo o košarci. Baš je ovo jedan udarac za košarku! Velike pare su potrošene, a nije bilo rezultata", naglasio je Vlade Đurović.


tagovi

Evroligavlade đurovićKK PartizanKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara