Đanmarko Poceko (©fiba.basketball)
Đanmarko Poceko (©fiba.basketball)

Uskoro će sa italijanske piste poleteti avion Đanmarko Poceko

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.12.22. | 17:43

Nacionalna avio-kompanija Italije ITA ervejz odlučila da posveti jednu od letilica selektoru košarkaške reprezentacije

Obradovao je Đanmarko Poceko čitavu naciju plasmanom u četvrtfinale Evrobasketa, savladao (ponovo) Srbiju, ali i kupio kompletnu košarkašku javnost zaraznom energijom na kontinentalnoj smotri. Nanovo se sa uzbuđenjem priča o reprezentaciji na Apeninima, pa će u to ime harizmatični stručnjak dobiti veliku čast - biće mu posvećen jedan avion.

Nacionalna kompanija ITA ervejz - jedan od sponzora košarkaške reprezentacije Italije - odlučila je da mu priredi nezampećnu čast, pošto će postati prvi košarkaški stručnjak kojem će biti posvećena letilica.

Izabrane vesti

"Poceko je sjajan u komunikaciji, poznaje košarku i privlači veliku pažnju. ITA ervejz je kao jedan od naših sponzora odlučila da mu posveti avion. Tako će postati prvi trener kojem će pripasti ova čast za žviota. Izuzetno pozitivna atmosfera se podigla oko državnog tima, svi žele da budu deo ove priče", rekao je predsednik KS Italija Đani Petruči.

Poceko je Azure preuzeo u junu 2022. godine, kada je nasledio Mea Saketija. U osmini finala Evropskog prvenstva je iznenadio reprezentaciju Srbije, ali nije mogao dalje od Francuza (85:93 u četvrtfinalu). Obezbedio je Italiji i plasman na Svetsko prvenstvo u košarci naredne godine u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.tagovi

Đanmarko Pocekokošarkaška reprezentacija ItalijeItalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara