Aleksa Avramović i Danilo Anđušić (© ABA liga)
Aleksa Avramović i Danilo Anđušić (© ABA liga)

Uspon u pravom trenutku: Anđušić, Avramović i Ponitka za lakši život Željka Obradovića

Vreme čitanja: 4min | pon. 04.03.24. | 09:45

Veliki broj igrača u crno-belom dresu je evidentno podigao formu pred ključne duele u Evroligi i ABA ligi

Ako je suditi na osnovu poslednje dve utakmice Partizan Mozzart Beta, bolji dani slede. Posle teškog perioda i nedelju dana odmora, ekipa Željka Obradovića izgleda osveženo, razigrano, a ono što zapravo najviše raduje navijače... Mnogi igrači su evidentno podigli formu pred najbitnije mečeve u Evroligi i ABA ligi.

Iako je Aleksa Avramović taj koji je najviše oduševio navijače izdanjem protiv Efesa kada ih je zatrpao sa 30 poena... O Aleksinoj formi smo već opširno pisali. Potvrdio je uspon Avramović i protiv Cedevite u nedelju uveče kada je za vrlo kratko vreme ubacio 17 poena. U igri je proveo nešto manje od 14 minuta.

Izabrane vesti

"Jedan utakmica ne čini proleće, a jedan igrač ne čini tim. Nastavljamo dalje, zna se kakve su naše ambicije", rekao je skromno Avramović posle Efesa.

Ime koje se zapravo najviše istaklo u dobroj formi je Danilo Anđušić. Iskusni bek šuter je ove sezone imao uspona i padova. U poslednje vreme je u potpunosti ispao iz rotacije što se najbolje vidi po podatku da ga nismo videli na meču Evrolige od kraja januara. Obradović ga nije koristio na četiri utakmice, da bi šansu na parketu dobio proti Efesa.

Pokazao je Anđušić tada da je spreman. Na parketu je proveo skoro 21 minut i za to vreme ubacio 15 poena. Međutim ni ta brojka nije bila toliko bitna koliko je govor tela Anđušića na parketu bio sjajan. Igrao je odbranu, sjajno se kretao bez lopte, a i na kraju krajeva, pogađao je svoje šuteve. Ubacio je tri trojke iz isto toliko pokušaja i umnogome pomogao crno-belima da dođu do veoma bitne pobede u elitnom takmičenju koja ih ostavlja u trci za plej-in.

Da se ne radi o samo jednom meču, Anđušić je isto ponovio i protiv Cedevite u ABA ligi. Poenterski je odigrao najbolji meč sezone. Bio je najefikasniji igrač Partizana u ludoj pobedi sa 23 poena.

“Znači dosta, dobra utakmica. Stalno se postavlja to pitanje, radim najbolje što znam kada sam na terenu. Naravno da mi znači kada odigram dobro i da je dobro za samopouzdanje, ali nije to ništa novo. Znači i podrška sa tribina. Meni je najvažnije da znam šta mogu, da sam siguran u sebe, tako igram kad god dobijem šansu, koliko god da igram", rekao je Anđušić.

Dok su izdanja Avramovića i Anđušića evidentna svima, pomalo iz senke se diže i Poljak Mateuš Ponitka. Krilni igrač čitave sezone igra ispod očekivanja. Imao je i muku sa povredama, često bio van tima, kada se sve to sabere, nije uspevao da se nametne Obradoviću ozbiljnom ulogom, ali je i to počelo da se menja. Ponitka je krenuo da igra znatno bolje još i pre Kupa koji je propustio zbog pravila o strancima, ali to ga nije omelo da sada nastavi da igra kvalitetno.

Protiv Efesa je možda postigao samo dva poena, ali ko je gledao utkmicu mogao je da vidi zadovoljnog Obradovića koji je ostavio Poljaka u igri skoro 26 minuta jer je odigrao izvanrednu odbranu, pokupio šest skokova, podelio četiri asistencije, a sve je začinio sa dve ukradene lopte. Nešto slično je uradio protiv Cedevite, doduše sa nešto manjom minutažom. Za 13 minuta je imao devet poena.

Tu je i Bruno Kaboklo, Brazilac koji je zablistao po dolasku u Humsku, ali kako je vreme odmicalo tako je i njegova forma padala. Protiv Cedevte je imao 15 poena i sedam skokova, a uz to je pogodio najbitnije poene.

Morali bismo da pomenemo za kraj i Kevina Pantera koji je već duže vreme u sjajnoj formi koja nije krunisana pobedama. Bio je na meti kritika zbog promašaja u drugom poluvremenu protiv Zvezde u finalu Kupa, ali je protiv Efesa i Cedevite pokazao da ga to nije previše omelo.

"Najbitnije je da momci igraju svoju igru. Da budu agresivni. Tada igramo našu najbolju košarku", rekao nam je bio Panter posle Efesa.

Koliko su igrači Partizana bili agresivni i raspoloženi vidi se po broju poena na poslednje dve utakmice. I protiv Efesa i protiv Cedevite je "pala" stotka. Za 80 minuta košarke, crno-beli su ubacili čak 210 poena.

Kada već pričamo o dobrim vestima iz Partizana, očekuje se da i povređeni igrači krenu sa treninzima. Kako je najavio Željko Obradović, Džejms Naneli, Ognjen Jaramaz i Tristan Vukčević bi trebalo da se nađu na treningu u utorak jer je ceo tim dobio slobodan ponedeljak.

Sledi priprema za još jedan izuzetno bitan meč u Evroligi. Partizan igra protiv Olimpije u Milanu. Ako se i u Italiji potvrdi dobra forma, vrata velikih uspeha se otvaraju širom.

ABA LIGA – 21. kolo

Petak:

Zadar – Split 77:61

/Mazalin 21 – Tišma 12/

Subota:

FMP - Borac Mozzart 86:72

/Kuzmić 16 - Čarapić, Segu 17/

Nedelja:

Krka - Mega 91:106

/Stergar 21 - Plavšić 32/

Partizan Mozzart Bet - Cedevita Olimpija 110:102

/Anđušić 23 - Dragić 22/

Mornar - Crvena zvezda 66:102

/Voler 14 - Smart 16/

Ponedeljak:

19.00: Budućnost – Igokea

Utorak:

19.00: Cibona – Studentski Centar



tagovi

KK PartizanDanilo AnđušićAleksa AvramovićMateuš Ponitka

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara