Željko Obradović (©ABA LIGA - Dragana Stjepanović)
Željko Obradović (©ABA LIGA - Dragana Stjepanović)

Obradović: Nadam se da ćemo od utorka imati svih 15 igrača, bilo bi lepo

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.03.24. | 21:06

“Kada ubaciš 70 poena za poluvreme, jasno ti je da su igrači bili jako dobro raspoloženi. Dogodilo se", kaže trener crno-belih

Partizan Mozzart Bet je i drugu utakmicu posle reprezentativne pauze završio sa bar 100 poena i naravno - opet pobedom!

Posle Efesa, pala je i Cedevita Olimpija, a trijumf je utoliko važan i zbog dobijenog međusobnog okršaja što bi moglo da bude jako važno ako se budu pravili eventualni krugovi...

Izabrane vesti

Branilac titule je večerašnju pobedu ostavio bez Džejmsa Nanelija, Ognjena Jaramaza i Tristana Vukčevića, koje Željko Obradović očekuje na treningu već u utorak kako bi bili spremni za put u Milano.

“Na sreću, Ognjen nema ništa ozbiljno. Bila je preporuka da odmori dva-tri dana, verovatno će već u ponedeljak da krene sa individualnim radom, mada je slobodan dan. Naneli se oseća bolje. Vukao je povredu ramena, vukao je povredu još od Kupa. Tristan ima problem sa kolenom, nadam se da ćemo u utorak imati svih 15 igrača na treningu. Bilo bi lepo“, rekao je Obradović.

Prešao je na dešavanja sa utakmice...

“Počnimo od rezultata. Igrala se prilično ofanzivna košarka. Veoma dobro napadački, sa izuzetnim protokom lopte u prvom delu. Posle, kada smo u drugom poluvremenu prestali da igramo na taj način, ušli smo u problem. Igrali smo protiv tima koji je takođe bio napadački raspoložen. Hvala svima koji su bili u dvorani da pomognu ekipi“.

O prvom poluvremenu...

“Dali smo 70 poena, igrali smo izuzetno u napadu, sa izuzetnim protokom lopte i prepoznavali smo situacije. U prvom poluvremenu je bilo takođe situacija koje smo mogli bolje da rešimo, ali to je to – kada ubaciš 70 poena za poluvreme, jasno ti je da su igrači bili jako dobro raspoloženi. Dogodilo se“.

Potom i tome šta je falilo u nastavku...

“Prestali smo da imamo dobar protok lopte u napadu, počeli smo da igramo više individualno i tu su nastali problemi. Cedevita Olimpija je takođe tim koji voli da trči, igra u tranziciji. Košarka je takva igra da se sve promeni za dva-tri poseda. Došli smo u situaciju da su mogli čak i da okrene utakmicu, no srećom mi smo reagovali dobro i pametno. Sve izgleda drugačije kada se igrač baci za loptu, kada zagradi protivnika za skok. To su te stvari koje uvek odlučuju ono što je rezultat“.

Sledeći meč Partizan Mozzart Bet igra u petak od 20.30, na parketu Mediolanum Foruma protiv milanske Olimpije.

MARTIĆ: PARTIZAN ZASLUŽENO DOBIO

Trener Cedevite Olimpije Zoran Martić čestitao je Partizan Mozzart Betu na zasluženoj pobedi.

“Moram da čestitam Partizanu na pobedi. Fantastično su otvorili utakmicu, u prvih 15 minuta promašili samo dva ili tri šuta, bar mi se tako činilo. Mi smo previše mekano i bojažljivo otvorili utakmicu, što je samo doprinelo tolikoj prednosti. Za preostalih 25 minuta mogu da čestitam igračima, jer su se borili i ušli jače u igru. Došli smo u situaciju da možda čak okrenemo utakmicu. Individualni kvalitet Partizana na kraju je presudio“, izjavio je Martić.




tagovi

Željko ObradovićKK PartizanPartizan Mozzart BetDžejms NaneliOgnjen JaramazTristan Vukčević

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara