Uzalud Dončićev dabl-dabl na povratku: Dalas nerezonskim potezima ispustio pobedu, Juta stigla do 2:2 u seriji

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.04.22. | 01:36

Gosti u poslednjem minutu imali plus četiri, potom i šut za pobedu, ali se domaćin potpuno vratio u borbu za četvrtfinale (100:99)

Nakon što je propustio prethodna tri duela sa Jutom Luka Dončić se na fenomenalan način vratio na parket, međutim 30 poena Slovenca od kojih pet u seriji minut pre kraja utakmice, uz 10 skokova, nije bilo dovoljno da Dalas povede 3:1 u seriji.

Gosti su na krilima najefikasnijeg aktera meča 40 sekundi pre kraja utakmice stigli do četiri poena prednosti (99:95), međutim u momentima kada je delovalo da Dalas konačno lomi otpor Jute usledilo je pomračenje svesti Maveriksa.

Izabrane vesti

Loša rekcija igrača Dalasa u odbrani donela je Mičelu Donovanu priliku da uz dva poena i dodatnim slobodnim bacanjem približi svoj tim na minus jedan što je i učinio, a potom je agoniju gostiju najavio Pauel podlegavši paklenoj atmosferi u Vivint smart areni promašivši oba slobodna bacanja. Usledila je akcija Jute i poeni Rudija Gobera sedam sekundi pre kraja kojima su pritisak i odgovornost u potpunosti prebačeni na pleća izabranika Džejsona Kida.

Strateg gostiju uoči poslednjeg napada pozvao je tajm-aut, međutim pauza očigledno nije imala nikakav efekat jer je Dalas krenuo napad sa svoje polovine prilično konfuzno te je Dinvidi uz zvuk sirene iz neizgrađene pozicije uputio šut za pobedu i promašio.

Katastrofalne odluke u prelomnim trenucima duela skupo su koštale Dalas te je Juta posle dve vezane pobede rivala i preokreta stigla do nove pobede i 2:2 u seriji. Uprkos boljem početku gostiju, domaćin je uspeo brzo da anulira minus osam i potom u drugoj četvrtini stekne čak 16 poena prednosti. Osetni zaostatak nije obeshrabrio Dončića i saigrače koji su se u trećem kvartalu rezultatski vratili u igru i režirali neizvesnu završnicu.

Glavnu podršku Slovencu pružao je Džejlen Branson koji je ubacio 23 poena, međutim učinak pomenutog dvojca nije bio dovoljan da pokvari veče Džezera koje su predvodili Klarkson sa 25 poena i Mičel sa dva manje.

Posle dva duela u Solt Lejk Sitiju serija se vraća u Dalas, a rivali će narednu utakmicu u seriji odigrati u noći između ponedeljka i utorka.

NBA

Subota

Toronto - Filadelfija 110:102

/Sijakam 34 - Harden 22/

Juta - Dalas 100:99

/Klarkson 25 - Dončić 30/

Nedelja

Bruklin - Boston 103:109

/Braun 26 - Tejtum 39/

Minesota - Memfis 119:118

/Tauns 33 - Bejn 34/


tagovi

DalasDalas MaveriksJutaJuta DžezLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara