(©ABA liga / KK Mega)
(©ABA liga / KK Mega)

Uzalud Mornaru neverovatna serija trojki Jeremića, Smit istrčao u pobedu Mege

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.02.21. | 14:10

Dve gluposti Gebrijela uterale Mornar u poraz

Malo je utakmica u evropskoj košarci u kojima jedan igrač ubaci sedam trojki u nizu. A Marko Jeremiću je to pošlo za rukom za samo nešto više od 20 minuta duela sa Megom. Odigrao je Derik Nidam najbolju utakmicu u ovoj sezoni. Ali, sve što su njih dvojica uradili za nekoliko sekundi je prosuo Keni Gebrijel. Prvo je 26 sekundi pre kraja, kod 86:82 za Mornar, potpuno bespotrebno napravio nesportski faul nad Markom Simonovićem, a onda šest sekundi pre poslednjeg zvuka sirene nudio za loptu, da bi promašio oba slobodna bacanja, posle kojih je Kuči Smit pretrčao ceo teren i ubacio za trijumf domaćina - 90:89.

Domaćin, po običaju, predvođen Filipom Petruševim, dobro je koristio visinku superiornost u prvoj četvrtini. Nastavio je u sličnom ritmu i u drugoj kada su Simonović i Matković pravili priličnih problema visokim igračima gostiju.

Izabrane vesti

A onda je kod 38:37, Jeremić sa tri od pomenutih sedam trojki lansirao seriju Mornara od 14:1 za ubedljivih 51:39 na koncu prvog poluvremena.

Nije tu zaustavio već je i treću četvrtinu otvorio trojkom za 54:39. Pokušali su Petrušev i Simonović rezultatski da usprave Megu. Nije im dao Nidam. Pogađao je iz svih pozicija do 67:53. Imao je Mornar šansu da ode i na veću razliku. Ali Jeremićev osmi šut za tri poena stao je na obruču. Tada je stala i igra gostiju. Dok su tražili ko će odmeniti Nidama i Jeremića, Tepić je pokrenuo Megu do jednocifrenog minusa s kojim je ušla u poslednjih deset minuta (61:67), a zatim i nastavila da koristi prazan hod pritvnika.

Čuvao je tada Gordić sigurnost Mornara čiju je prednost na samo dva poena istopila trojka Smita 3,47 minuta pre kraja (81:79). Potom je domaćin imao i napad bar za izjednačenje. Nije iskoristio. Gordić i Nidam su podigli Mornar na 85:80 u poslednjih 130 sekundi. Simonović zakucao za novi povratak Mege koja nije posustajala ni posle 86:82 za goste koje je, kasnije će se ispostaviti gluposti Gebrijela koštati poraza..

Najefikasniji u redovima domaćina bili su Simonović sa 23 poena i 7 skokova, Petrušev sa 19 poena i 8 skokova, Kazalon sa 14 poena i 6 skokova. Tepić je dodao 11 poena i 5 skokova, a Smit 11 poena. Jeremić je ubacio 28 poena za Mornar, Nidam 22, Gordić 13, a Hamilton 10 poena.

ABA LIGA - 18. kolo

Subota

Partizan - Igokea 75:83

/Tomas 18 - Jošilo 16/

Nedelja

Mega - Mornar 90:89

/Simonović 23 - Jeremić 28/

19.00: Split - Zadar

Odloženo

Borac - FMP

Budućnost - Cedevita Olimpija

Krka - Crvena zvezda



tagovi

KK MegaKK MornarMarko JeremićFilip Petrušev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara