Luka Dončić i Lebron Džejms (Foto: AFP)
Luka Dončić i Lebron Džejms (Foto: AFP)

Uzalud nova Dončićeva simultanka i što mu beže samo Džordan i Harden, niko kao Lebron Džejms (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.01.23. | 06:38

Slovenački košarkaš upisao 33. partiju u sezoni sa preko 30 poena, dok je as Lejkersa postao jedini igrač u istoriji koji je postigao 40 poena protiv svakog tima u NBA!

Košarkaši Dalas Maveriksa izgubili su u neizvesnoj završnici od Vašington Vizardsa 126:127. Sastav iz glavnog grada je tako i četvrti put ove sezone porazio ekipu iz Teksasa.

Nije Mavsima pomogla ni nova briljantna partija Luke Dončića koji je meč okončao sa 41 poenom, 15 skokova i šest asistencija. Upisao je po 33. put 30 ili više poena ove sezone, a u poslednjih 40 godina su tokom jedne takmičarske godine više takvih partija do februara ubeležili samo Majkl Džordan (1986/87) i Džejms Harden (2018/19).

Izabrane vesti

Izuzetno neizvestan meč u Amerikan Erlajns Centru. O tome najbolje svedoči podatak da nijedna ekipa nije imala dvocifrenu prednost. Vizardsi su poveli sa osam razlike početkom četvrtog kvartala, ali su se Dončić i drugovi vratili, te se ušlo u dramatičnu završnicu.

Uprkos sjajnoj partiji, Luka je na kraju ispustio pobedu iz šaka. Imao je na 12,5 sekundi do kraja dva penala za preokret, ali je iskoristio samo prvi. Poslao je potom Kajla Kuzmu na crtu, pa je i krilni košarkaš Vašingtona bio polovičan, ali je doneo svom timu minimalnu prednost na pet sekundi do isteka vremena.

Imali su Mavsi priliku da trijumfuju sa zvukom sirene, ali nisu ni uputili šut u poslednjem napadu na meču, pošto je Delon Rajt presekao Dončićev pas. Slovenac je u besu zbog greške pokidao dres.

"Bio sam besan jer sam promašio slobodno bacanje. A onda sam i izgubio loptu. Ovaj poraz je na moj račun", rekao je Luka.

Kuzma je tako izrastao u heroja gostujuće ekipe, a bio je i najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 30 poena. Bredli Bil je dodao 22, dok je sin bivšeg igrača Crvene zvezde Zufera Avdije, Deni, ubeležio dabl-dabl sa 15 poena i 10 skokova. Dončića su sa druge strane ispratili Dvajt Pauel sa 22 poena i devet skokova, kao i Spenser Dinvidi sa 20 poena i osam asistencija, dok je Džoš Grin dodao 16 poena.

Još jedna sjajno individualno izdanje nije nagrađeno na pravi način. Lebron Džejms je stavio Lejkerse na leđa, ispisao pritom i istoriju, ali su u derbiju Los Anđelesa slavili Klipersi 133:115.

Džejms je ubeležio 46 poena, osam skokova i sedam asistencija, a pritom je pogodio devet trojki što mu je rekord karijere. Nije bilo dovoljno za novu pobedu. Lebron je ipak ušao u istoriju lige kao jedini igrač koji je postigao 40 poena protiv svakog tima u NBA.

Uspeo je da prepolovi zaostatak od 20 poena u poslednjem kvartalu, ali su se Klipersi izdigli u završnici susreta i serijom 12:2 rešili pitanje pobednika u Stejpls centru.

Pol Džordž je bio najefikasniji u ekipi Tajrona Lua sa 27 poena (devet skokvova), dok je dva poena manje dodao Kavaj Lenard (devet skokova). Ispratio ih je Norman Pauel sa 22 poena, dok je Redži Džekson dodao 19, a Terens Man 17 poena.

Jasno, Džejms nije imao adekvatnu podršku, pošto su dvocifreni bili još samo Rasel Vestbruk sa 17 i Tomas Brajant sa 15 poena.

Jedina dobra vest za Lejkerse je da je Rui Hačimura zvanično predstavljen kao novo pojačanje ekipe, a trener Darvin Hem je pred početak susreta izrazio ogromno zadovoljstvo zbog dolaska japanskog krila.

NBA

Sreda

Indijana - Čikago 116:110

/Maturin 26 - DeRozan 33/

Majami - Boston 98:95

/Adebajo 30 - Tejtum 31/

Njujork - Klivlend 105:103

/Rendl 36 - Alen 24/

Nju Orleans - Denver 98:99

/Mekolum 20 - Jokić, Mari 25/

Dalas - Vašington 126:127

/Dončić 41 - Kuzma 30/

Finiks - Šarlot 128:97

/Džonson 24 - Rozir 19/

LA Lejkers - LA Klipers 115:133

/Džejms 46 - Džordž 27/



tagovi

Luka DončićLebron DžejmsDalas MaveriksVašington VizardsKajl KuzmaLos Anđeles LejkersLos Anđeles KlipersPol DžordžKavaj Lenard

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara