Bubakar Ture (Foto: fiba.basketball)
Bubakar Ture (Foto: fiba.basketball)

Valensija nastavila da se pojačava u reketu, potpisao snažni centar Bubakar Ture

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 17:08

Senegalac karijeru nastavlja u Španiji

Otkako je obelodanjeno da će i naredne sezone učestvovati u Evroligi, Valensija je krenula u stvaranje novog tima, počevši od unutrašnjih pozicija. Bojan Dubljević je otišao posle 11 godina, ugovor je istekao i Hasijelu Riveru, a posle Semija Odželeje iz Virtus Bolonje, ugovor sa klubom potpisao je i snažni centar Babakar Ture.

Kako je zvanično obelodanjeno, 27-godišnji košarkaš iz Senegala je potpisao dvogodišnji ugovor sa timom iz Fontete, nakon što je prethodnu sezonu proveo nastupajući u Turskoj i FIBA Ligi šampiona za Tofaš iz Burse.

Izabrane vesti

Valensija će mu biti prvi klub u Evroligi, a na startu profesionalne karijere je još nastupao za francuski Roan (2020-2022). Koledž karijeru proveo je u Grend Kenjonu i Istern Mičigenu.

U sezoni za nama pružao je odlične partije u dresu Tofaša, beležio 11,8 poena, 8,2 skoka i jednu blokadu, za prosečan indeks korisnosti 17,4. Zablistao je u plej-ofu, kada je Fenerbahčeu ubacio 23 i 24 poena na dva četvrtfinalna susreta.

Sa reprezentacijom Senegala osvojio je bronzu na Afrobasketu u Ruandi pre dve godine, a dres sa državnim grbom nosio je i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Tek je Valensija krenula sa promenama. Klub su napustili i Klemen Prepelič, Kajl Aleksender i Šenon Evans, Nenad Dimitrijević se po svemu sudeći neće vraćati posle pozajmice u Uniksu (istekao ugovor), Sem Van Rosom karijeru nastavlja u rodnoj Belgiji (Ostende), dok je klub napustio i Džona Radebo.

Amerikanac sa crnogorskim pasošem je stigao u Fontetu minulog leta iz Ludvigsburga. Valensija ga je praktično "ukrala" ekipi Tenerifa sa kojom je imao dogovor. Beležio je 5,7 poena u Evroligi i 6,5 u španskom prvenstvu i upisao skupa 71 nastup.

Radebo karijeru nastavlja u Turskoj, gde je potpisao saradnju sa ekipom Galatasaraja, te će u narednoj sezoni činiti jednu od uzdanica ekipe koju sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Zvezdan Mitrović.

Što se tiče pojačanja, pominjalo se da Valensija pregovara sa Brendonon Dejvisom, ali dolazak Turea potencijalno ukazuje da do saradnje sa bivšim centrom Barselone i Olimpije Milano neće doći. Spekulisalo se da uprava razmišlja i o Kanađaninu Kasijusu Robertsonu, posle odlične sezone u dresu Obradoira, a sva je prilika da će Martin Hermanson produžiti ugovor sa klubom.


tagovi

KK ValensijaDžona Radebo

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara