Košarkaši Partizan Mozzart Beta posle treninga u Valensiji (Foto: MozzartSport)
Košarkaši Partizan Mozzart Beta posle treninga u Valensiji (Foto: MozzartSport)

Valensija nek se čuva, Anđušić vezao 33 trojke i pobedio Pantera (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.01.23. | 23:17

Srpski košarkaš namestio ruku na večernjem treningu u Fonteti

(Od specijalnog izveštača iz Valensije)

Košarkaše Partizan Mozzart Beta u okviru 20. kola Evrolige očekuje duel sa Valensijom u Fonteti (četvrtak, 20.45). Oko 10.00 su se zaputili ka Španiji i na Manises aerodrom sleteli nešto posle 13.00 časova.

Izabrane vesti

Obruče u dvorani Fuente de San Luis dobili su priliku da osete na treningu od koji je krenuo oko 20.00. Vladalo je dobro raspoloženje na parketu, a pred kraj su Kevin Panter i Danilo Anđušić imali i takmičenje u šutiranju trojki.

Brojali su jedan drugom koliko puta zaredom mogu da pobede, nervirali se kod promašaja, a na kraju je pobedu odneo srpski košarkaš koji je vezao čak 33 precizna hica u nizu. Nek se čuva Valensija, Danilo je namestio ruku.

Crno-beli duel sa španskim timom dočekuju u sjajnoj formi. Dobili su devet od poslednjih 10 mečeva u svim takmičenjima, pred sutrašnji duel savladali Baskoniju (83:65) i MZT (120:67) u Štark areni. Van stroja je još samo Balša Koprivica, a mlađi igrači dobijaju sve veću priliku i ostavljaju prostor iskusnijima da dođu do daha.

"Važno je da svi budu spremni da igraju. Imamu dugačku klupu i najvažnije je da se držimo zajedno. Ako tako bude, bićemo uspešni, kao u prethodnom periodu", rekao je Zek Ledej koji posle Matijasa Lesora (32:07) provodi najviše vremena na parketu u Evroligi (31:21).

Valensija je takođe u dobrom ritmu. Dobila je Anadolu Efes (81:71) i Asvel (83:79) u Evroligi, savladala i Manresu (103:92) u španskom prvenstvu minulog vikenda. Šta će biti ključ za dobar rezultat u Fonteti?

"Da izađemo i igramo čvrsto, jedni za druge i tim. Da slušamo jedni druge i pružimo dobru partiju."

Imaće crno-beli i motiv više, pošto ih je ekipa Aleksa Mumbrua savladala 1. decembra posle produžetka 100:96 pred njihovim navijačima.

"Ta prva utakmica je odavno bila. Sada smo defanzivno drugačiji tim. Trudićemo se da nastavimo da napredujemo, slušamo i igramo jedni za druge".

Na tom meču su Ledej i visoki igrači Partizana imali pune ruke posla sa borbenom Kubancem Hasijelom Riverom, ali iskusni košarkaš ovoga puta neće moći da pomogne Valensiji zbog problema sa povredom. Ipak, svestan je Amerikanac kvaliteta narednog protivnika.

"Imaju dobar tim i nekoliko odličnih pobeda ove sezone. Na nama je da se potrudimo da damo sve od sebe i dođemo do bitne pobede".


Izabranici Željka Obradovića posebno dobro igraju pred svojom publikom u Areni, dok na strani daleko teže dolaze do željenih rezultata.

"Svaka utakmica je važna i svakoj isto pristupamo. Dobro je što uspevamo da odbranimo domaći teren, to je važan deo borbe u Evroligi, ali moramo da nastavimo da pristupamo svakoj utakmici isto", zaključio je Zek Ledej.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetDanilo AnđušićZek LedejKevin PanterKK Valensija

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara